Vestia


25-11-2011

Krant Beter Wonen gaat verdwijnen

---

Per 1 januari 2012 houdt de krant Beter Wonen op te bestaan. Dit hebben de gezamenlijke woningcorporaties in Haaglanden besloten. Vanaf die datum gaan de woningcorporaties het woningaanbod nog uitsluitend via de website www.woonnet-haaglanden.nl adverteren. Woningzoekenden kunnen dan ook alleen via deze website reageren.

Aanleiding
Van alle woningzoekenden bleek slechts 3% gebruik te maken van de woonbon in de krant Beter Wonen. En dat in een tijd waarin woningcorporaties heel kritisch moeten kijken naar hun uitgaven. De krant werd te duur voor deze kleine groep. Gezamenlijk hebben de zestien woningcorporaties in Haaglanden daarom besloten deze stop te zetten. Maar niet zonder een passend alternatief te bieden aan hen die niet uit de voeten kunnen met internet. Zij kunnen persoonlijke begeleiding krijgen van medewerkers bij de woningcorporaties.

Van krant naar klant
Voordat de definitieve beslissing werd genomen, hebben negen Haaglandse woningcorporaties meegedaan aan een proef. Doel was om te onderzoeken op welke wijze zij de 3% woningzoekenden die uitsluitend gebruik maakten van de woonbon uit de krant, het best persoonlijk konden begeleiden. De resultaten zijn positief. Veel woningzoekenden blijken dit steuntje in de rug te waarderen. Of zoals een woningzoekende het verwoordt: "Eigenlijk vind ik het wel makkelijk via internet. Je hoeft niets meer uit te knippen en in te vullen en de deur uit om de woonbon weg te brengen. Een tip die ik heb voor andere mensen: maak een afspraak bij een woningcorporatie en ze leggen je alles keurig uit."

Informatie
Het afschaffen van Beter Wonen gaat niet ongemerkt. Door middel van artikelen in de Beter Wonen krant en brieven aan alle woonbongebruikers en andere betrokkenen heeft iedereen erover kunnen lezen. Op 21 december 2011 verschijnt de laatste Beter Wonen.


*

Voor de redactie:
Voor informatie kunt u contact opnemen met Jolanda Hoogeboom, directeur van Sociale Verhuurders Haaglanden, via 015 219 22 85 of jolanda.hoogeboom@socialeverhuurdershaaglanden.nl