Gemeente Laarbeek


Drie Kinderlintjes uitgereikt

Op 21 november ging burgemeester Ubachs op pad met een belangrijke missie. Die ochtend werden de eerste Laarbeekse Kinderlintjes uitgereikt. De uitreikingen vonden plaats onder het toeziend oog van de ouders van het kind, soms opa en oma, de leerkrachten en directies van de betreffende scholen en natuurlijk de plaatselijke leden van de jeugdgemeenteraad. Deze uitreiking was een succes en werd overal enthousiast ontvangen.

Eerste lintje: Andrew Bots

Omstreeks half tien arriveerde de burgemeester met zijn gevolg, waaronder wethouder Briels, bij Basisschool De Raagten in Beek en Donk. Daar werd hij opgewacht door de directrice, enkele leden van de jeugdgemeenteraad en de ouders van Andrew Bots (6). Andrew ontving een lintje, omdat hij zijn ernstig zieke opa helpt met allerlei dingen, zoals het aangeven van de rollator.

Tweede lintje: Riva Bongers

Van De Raagten toog het gezelschap naar Daltonbasisschool 't Otterke. Hier ontving Riva Bongers (9) de onderscheiding. De jury van de Kinderlintjes vond dat Riva een lintje verdiend had, omdat hij langs de snelweg een zwerfhond gered heeft, die hij heeft overgedragen aan de dierenambulance.

Derde lintje: Lisa de Groot

Het derde en laatste lintje van dit jaar werd uitgereikt aan Lisa de Groot (9) van de Mariabasisschool in Lieshout. Lisa had een hondje gevonden en heeft enkele dagen voor het beestje gezorgd, tot ze de eigenaar ervan had opgespoord. Het hondje is weer bij de eigenaar terugbezorgd. Helaas kon ze het hondje niet houden, omdat dit niet samenging met haar konijn.

Knderen aanmelden

De Laarbeekse Kinderlintjes zijn een initiatief van de jeugdgemeenteraad. Kinderen die iets bijzonders doen, of gedaan hebben, kunnen hiervoor aangemeld worden. Soms is iets bijzonders iets wat we zelf heel normaal vinden, zoals het helpen van mensen. Maar voor de mensen die geholpen worden is het heel bijzonder. Maar ook kinderen die uitblinken in een sport en daardoor Brabants of zelfs Nederlands kampioen worden, zijn bijzonder. Daarom wil de jeugdgemeenteraad elk jaar, op de internationale dag voor de rechten van het kind, die bijzondere kinderen een onderscheiding geven. U kunt kinderen voor een lintje aanmelden via een aanmeldformulier, dat u kunt downloaden op de website van de gemeente Laarbeek. Een speciale jury bepaalt welke aangemelde kinderen een Laarbeeks Kinderlintje krijgen.

Bezoekadres
Gemeentehuis Laarbeek
Koppelstraat 37
Beek en Donk
T 0492 469 700
E gemeente@laarbeek.nl