Wecycle



Zwarte Piet geeft groene boodschap

vrijdag 25 november 2011

Wecycle Pieten geven kinderen recyclingles Op sinterklaasavond krijgen veel kinderen nieuw elektrisch speelgoed, zoals spelcomputers, mp3-spelers en mobieltjes. Gebruikt speelgoed blijft rondsling

Wecycle Pieten geven kinderen recyclingles

Op sinterklaasavond krijgen veel kinderen nieuw elektrisch speelgoed, zoals spelcomputers, mp3-spelers en mobieltjes. Gebruikt speelgoed blijft rondslingeren door huis en verdwijnt daarna helaas vaak in de afvalbak. Wecycle stuurde daarom `Wecycle Pieten' naar O.B.S Annie M.G. Schmidt in Zoetermeer. Deze milieuvriendelijke pieten verzorgden een toneelstuk dat de basisschoolleerlingen nog vóór pakjesavond voorlicht over het belang van afvalscheiding en recycling.

Alle Wecycle-scholen konden zich inschrijven voor het bezoek van de Wecycle Pieten. De kinderen konden hun gebruikte elektrische apparaten meenemen naar school, die in ruil hiervoor een nieuwe camera ontving. De kinderen kregen een verrassing.

De pieten leerden de kinderen in een speciaal voor Wecycle geschreven toneelstuk op een speelse manier over het belang van inzameling en recycling. Daarnaast kregen alle kinderen een Jekko: de inzamelhulp voor kleine elektrische apparaten, spaarlampen en batterijen thuis.

Ook deelden de Wecycle Pieten `verVanglijstjes' uit waarop de leerlingen elektrische cadeautjes kunnen schrijven, die zij graag vervangen zien worden op pakjesavond. Het verVanglijstje legt kinderen en hun ouders uit dat het belangrijk is om te recyclen in plaats van weg te gooien.

Kinderen kunnen meedoen aan de kleurplaatwedstrijd op www.wecycle.nl/sint