Gemeente Bladel


Bewijs van Verdienste voor A. Kamps uit Bladel

De gemeente heeft aan de heer A.J.M. Kamps het Bewijs van Verdienste toegekend voor zijn 30-jarig dirigentschap van het zangkoor Plena Laetitia. Op 19 november ontving hij, uit handen van burgemeester B. Swachten, de sierspeld en oorkonde die bij deze onderscheiding horen.

De heer Ad Kamps (geb. 26-03-1942) uit Bladel komt uit het muziekonderwijs. Hij was muziekconsulent bij BisK (Brabants Instituut voor School en Kunst) te Helmond (ondertussen opgegaan in Kunstbalie Tilburg) en werd dirigent om de theorie van het muziekonderwijs in praktijk te kunnen brengen.

Al 30 jaar is hij met veel toewijding dirigent van de gemengde zangvereniging Plena Laetitia. Hij steekt veel tijd in de voorbereidingen van repetities en optredens en begeleiding van de vereniging. Ook leidt hij acht keer per jaar een optreden in de kerk. Regelmatig begeleidt hij zelf het koor of een solist op de piano of het orgel. De heer Kamps heeft te kennen gegeven dat hij medio 2012 (hij is dan zeventig jaar) wil stoppen met het dirigeren van de zangvereniging.

Naast de activiteiten voor Plena Laetitia, is hij sinds jaren dirigent van het Gregoriaans herenkoor en het seniorenkoor in Hoogeloon. Ook daar worden door hem de repetities altijd zorgvuldig voorbereid en zorgt hij ervoor dat hij geen repetitieavond overslaat. Daarnaast leidt de heer Kamps het Gregoriaans herenkoor twaalf keer per jaar op hoog niveau bij verschillende concoursen, georganiseerd door de Koninklijke Bond van Zang- en Oratoriumverenigingen Nederland (K.B.Z.O.N.).

Gemeentehuis Bladel

Bezoekadres
Markt 21
5531 BC Bladel

Postadres
Postbus 11
5530 AA Bladel

t. 0497-361636
f. 0497-361600
e. info@bladel.nl
i. www.bladel.nl