Gemeente Bladel


Buurtpreventie leeft in de gemeente Bladel

In bijna de hele gemeente Bladel is buurtpreventie actief. Er zijn 18 buurtpreventiewijken, waarbij in totaal ongeveer 6.500 woningen zijn aangesloten (van de ruim 7.800 woningen in de gemeente). In twee wijken wordt op dit moment de buurtpreventie voorbereid: het gebied Dalem en omgeving de molen in Hapert en het gebied van buurtvereniging de Noordhoek in Bladel. Er blijven dan nog drie wijken over zonder buurtpreventie, maar daaraan wordt het komende jaar gewerkt.

Onderzoek
Een stagiair van de Avans Hogeschool in Den Bosch werkt aan een studieopdracht over buurtpreventie in de gemeente Bladel. Daarbij wordt onder andere bekeken waar nog uitdagingen liggen voor de samenwerkende partners in buurtpreventie: buurtbewoners, politie en gemeente. Met de aanbevelingen uit dit onderzoek kan de buurtpreventie geoptimaliseerd worden.

Eindejaarsbijeenkomst
Op 23 november vond de eindejaarsbijeenkomst plaats van coördinatoren en contactpersonen van buurtpreventie in de gemeente Bladel. Tijdens deze avond heeft de burgemeester zijn dank uitgesproken voor de inzet voor een veilige en leefbare gemeente.

De brandweer en de Veiligheidsregio Brabant-Zuidoost verzorgden een presentatie over de toekomstvisie en het project "De Brandweer Over Morgen". De brandweer wil in de toekomst meer inzetten op het voorkomen van brand en ongevallen, waardoor minder tijd nodig is voor het bestrijden ervan.

Gemeentehuis Bladel

Bezoekadres
Markt 21
5531 BC Bladel

Postadres
Postbus 11
5530 AA Bladel

t. 0497-361636
f. 0497-361600
e. info@bladel.nl
i. www.bladel.nl