Politie Drenthe

Vrijdag 25 november 2011

Provincie Drenthe, 25-11-2011

Toezicht verkeer rond OBS

EELDE - Donderdagmorgen hield de politie toezicht op het verkeersgedrag van weggebruikers rond basisschool De Ekkel aan de Jan Steenweg in Eelde. Dit toezicht werd gehouden op verzoek van de school zelf en de gemeente Tynaarlo. In het bijzonder werd gelet op het parkeergedrag van brengende ouders, juiste toepassing van de voorrangregels, voor laten gaan op V.O.P., (te) snel rijden tussen de kinderen en het vervoer van kinderen in de auto en op de fiets.

Twee overtreders werden bekeurd. Een automobiliste vervoerde twee kinderen van vijf jaar die los achter in een auto stonden. Een andere automobiliste stopte bij een stopverbod en liet daar kinderen uitstappen. Meerdere automobilisten kregen een waarschuwing voor het parkeren binnen vijf meter van een V.O.P. terwijl stilstaan daar verboden is. De politie heeft de school gevraagd deze regel onder de aandacht te brengen bij de ouders van de kinderen op school. De politie gaat de komende tijd deze controle herhalen.

Controlefietsverlichting

MIDLAREN Donderdagmorgen tussen 07.00 en 07.45 uur controleerde de politie op de Groningerstraat in Midlaren schoolgaande fietsers op het voeren van de juiste verlichting. Ongeveer 90% van de fietsers had hun verlichting goed voor elkaar. Vier kregen een boete voor het niet voeren van licht. Een automobilist werd bekeurd omdat hij zijn zoontje van negen jaar los op de voorstoel vervoerde.

Snelheidscontroles

HOOGEVEEN/PESSE Bij snelheidscontroles op de Marconistraat in Hoogeveen en de Hoogeveenseweg bij Pesse bekeurde de politie donderdag vijf overtreders. Op de Marconistraat reed een automobilist 13 km te snel en twee anderen elk 17 km. Op de Hoogeveenseweg werden twee automobilisten bekeurd; eentje die 16 km te snel reed en de andere die 19 km sneller reed dan daar is toegestaan.

DONDEREN Tijdens een radarcontrole op de N386, ter hoogte van Donderen, bekeurde de politie donderdag 160 overtreders. De hoogst gemeten snelheid was 125 km per uur. Op de plaats waar werd gecontroleerd geldt een maximum snelheid van 80 km per uur.

Brandstichting schuur Ruinen opgelost

RUINEN het politieonderzoek naar de brand die op 31 oktober woedde in een schuur aan de Stofakkers in Ruinen, heeft aangetoond dat er sprake is geweest van brandstichting. Door de brand ging de schuur verloren en kwam er asbest vrij. De ruime omgeving moest door een gespecialiseerd bedrijf worden gereinigd. Door een stroomstoring ten gevolge van de brand zaten twintig huishoudens enige tijd zonder stroom. Twee jongens van 15 en 16 jaar uit Ruinen en een 16-jarige jongen uit Meppel zijn in deze zaak als verdachte gehoord. Zij hebben hun aandeel in de brandstichting bekend. De politie maakt proces-verbaal op. De eigenaar van de schuur deed aangifte en zal de schade op de veroorzakers verhalen.

Verdachte tasjesroof aangehouden

EMMEN De politie hield donderdagmiddag een 19-jarige inwoner van Emmen aan op verdenking van een tasjesroof. Op woensdag 16 november werd op het Eendenveld in Emmen een 68-jarige vrouw bestolen van haar tas. Ze gaf een goed signalement van de dader die er op een fiets vandoor ging. Getuigen herkenden op basis van dit signalement de dader waardoor de politie hem in zijn woning kon aanhouden. Hij is voor nader onderzoek ingesloten.

Tractor gestolen

WESTERBORK In de nacht van dinsdag op woensdag is vanaf het terrein van motorcrossvereniging BMCC aan de Stukkenweg in Westerbork een John Deere tractor gestolen. Om bij de tractor te kunnen komen is een hekwerk geforceerd. Na het demonteren van de dubbele montering en een sleep is de tractor meegenomen.

Levensgevaarlijke situatie door koperdiefstal

DONDEREN De eigenaar van een vakantiewoning aan de Boterpol in Donderen ontdekte donderdagmiddag dat er in zijn vakantiewoning was ingebroken en dat de woning vol met gas stond. Doordat de man buiten al gesis hoorde doofde hij snel zijn sigaret waarmee mogelijk erger is voorkomen. Nader onderzoek in de woning leerde dat de inbreker(s) het binnenwerk van de geiser had(den) meegenomen. Om dit te kunnen doen was de gasleiding doorgeknipt en stroomde het gas (naar schatting ongeveer 50 m3) vrij de woning in. De inbraak moet gepleegd zijn tussen 20 en 24 november. De eigenaar deed aangifte.

Voetganger ernstig gewond

ASSEN Een 54-jarige man uit Assen is donderdagavond levensgevaarlijk gewond geraakt bij een verkeersongeval op de M.L. Kingweg in Assen. Het slachtoffer liep op een voetgangersoversteekplaats en werd daarbij aangereden door een auto bestuurd door een 33-jarige man uit Assen. De voetganger raakte daarbij zeer ernstig gewond. Een traumateam verleende medische hulp en het slachtoffer is overgebracht naar het UMC Groningen. De veroorzakende automobilist is aangehouden. Omdat hij verklaarde s middags een pilsje te hebben gedronken nam een arts op verzoek van de politie een bloedmonster bij hem af. Dit wordt onderzocht op de aanwezigheid van stoffen die de rijvaardigheid beïnvloeden. Zijn rijbewijs is ingevorderd. In de loop van de avond is de man in vrijheid gesteld.

Inbraken in schuurtjes

t HAANTJE Tussen dinsdagavond en donderdagmorgen is in t Haantje ingebroken of geprobeerd in te breken in zeven schuurtjes of garages bij woningen. Daarbij zijn o.a. twee elektrische fietsen en een kettingzaak weggenomen.

Auto in sloot

NIEUW WEERDINGE Een 53-jarige automobilist uit Valthermond raakte donderdagmiddag licht gewond bij een eenzijdig verkeersongeval op de Vledders in Nieuw Weerdinge. In een bocht in de weg ging de man rechtdoor met zijn auto en kwam in de sloot tot stilstand. Met een hoofdwond is hij per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Emmen.

Met alcohol op achter stuur

ALTEVEER Op het Alteveer in Alteveer (Dr) hield de politie in de nacht van donderdag op vrijdag een 48-jarige automobilist uit die plaats aan. De man had gedronken (525 ugl). De politie maakt proces-verbaal op.

Winkeldief

RODEN Medewerkers van een winkel aan de Gedempte haven in Roden hielden donderdagmiddag een winkeldief aan. De 23-jarige man uit het Poolse Trezebiele, verliet de winkel zonder een jas en trui af te rekenen. Toen het alarm afging zette hij het op een lopen maar werd ingehaald door de medewerkers van de winkel en aangehouden. Nadat de politie proces-verbaal had opgemaakt is de man in vrijheid gesteld.

Bromfietsdief aangehouden

HOOGEVEEN Op de Griendtsveenweg in Hoogeveen hielden agenten donderdagavond een 23-jarige man uit die plaats aan. De agenten zagen de man met een bromscooter aan de hand bij het station vandaan komen. Nader onderzoek maakte duidelijk dat de bromfiets eerder op de dag gestolen was in het centrum van Assen. Volgens de aangehouden man had hij de bromfiets onafgesloten aangetroffen bij het station in Hoogeveen en deze toen maar meegenomen. Na het afleggen van een verklaring is hij in vrijheid gesteld. De politie maakt proces-verbaal op en de bromfiets gaat terug naar de eigenaar.