Politie Groningen

Duo neemt korpschef taken waar

Regio Groningen, 25-11-2011 o Monique Pennings, districtchef Groningen/Haren neemt samen met Ronald Zwarter, toegevoegd lid van korpsleiding Regiopolitie Drenthe in aanloop naar Nationale Politie tijdelijk de taken van plaatsvervangend korpschef Groningen waar. De reden voor deze vervanging is het vertrek van Erik van Zuidam. Van Zuidam stapt medio januari over naar de Regionale Brandweer Groningen, als regionaal brandweer commandant.

Monique Pennings en Ronald Zwarter zullen als team optreden en het vertrek van Erik van Zuidam opvangen. Dit is besloten door korpschef Oscar Dros, in overleg met korpsbeheerder Peter Rehwinkel en hoofdofficier van justitie Jan Eland en in afstemming met het departement van het ministerie van Veiligheid en Justitie. Monique Pennings zal de formele taak van waarnemend plaatsvervangend korpschef invullen. Ronald Zwarter komt daarmee terug naar het Groningse korps.

Met deze tijdelijke invulling zullen ook de taken van Monique Pennings als districtchef Groningen/Haren worden waargenomen. De chef van de basiseenheid Centrum Cor de Lange zal in aanloop naar Nationale Politie, tijdelijk worden benoemd als waarnemend districtchef Groningen-Haren. De functie van chef basiseenheid Centrum zal, eveneens in aanloop naar Nationale Politie, tijdelijk worden waargenomen door Siert Everts, nu chef basiseenheid Leek. De overgang van betrokkenen zal medio januari zijn gerealiseerd.