Gemeente Oldambt


Integratie op maat: nieuwe methodiek om allochtone vrouwen sneller naar arbeidsmarkt te begeleiden

Gemeente Oldambt en Zentrum für Arbeit Leer starten nieuw project De gemeente Oldambt - afdeling Werk & Inkomen - en Jobcenter (het centrum voor arbeid in het Duitse district Leer) ontwikkelen gezamenlijk een nieuwe methode om allochtone vrouwen eenvoudiger in het werkproces te kunnen integreren. Het betreft in dit geval vrouwen die graag willen werken, maar die ondanks scholingstrajecten en begeleiding moeilijk werk kunnen vinden.

Onder leiding van projectleider Willem Vugteveen is het internationale integratieproject `Integratie op maat' in het leven geroepen. Een project dat o.a. door de Eems Dollard Regio, de provincie Groningen, de Duitse deelstaat Nedersaksen, de gemeente Oldambt en Jobcenter in het Duitse district Leer wordt ondersteund.

Maatwerk
Het doel is om met eenvoudige oplossingen op maat in te spelen op de behoeften vanuit de praktijk. De langdurig werkloze allochtone Duitse en Nederlandse vrouwen gaan binnen dit project samen met Duitse en Nederlandse case-managers en reïntegratiedeskundigen op zoek naar oplossingen.

Mijlpaal
Voor de medewerkers van Jobcenter en de gemeente Oldambt vormen de gezamenlijke inspanningen om een methode te ontwikkelen waarmee allochtone vrouwen een oplossing op maat geboden kan worden wederom een mijlpaal in de onderlinge samenwerking.

Dat de gemeente Oldambt en Jobcenter nu al in talrijke internationale projecten nauw met elkaar samenwerken, bewijst dat grensoverschrijdende oplossingen mogelijk zijn als het erom gaat de levens- en arbeidsomstandigheden van langdurig werklozen te verbeteren.

Gemeente Oldambt, 25 november 2011.