Kerstmis om Winterwonderland

Persbericht van PR Newswire

ROVANIEMI, Finland, November 25, 2011 /PRNewswire/ --

In het persbericht "Kerstmis 2011 in het land van de Kerstman, het noorderlicht en arctische avonturen: Lapland ¿ Finlands noorderkwartier" uitgegeven op 25 november 2011 10:14 GMT, door Lapland - The North of Finland via PR Newswire, is volgens een vertegenwoordiger van het bedrijf een onjuist e-mailadres opgenomen in de contactgegevens. Het adres is hanna-mari.talvensaari@lapinliitto.fi en niet hanna-mari.talvensaari@lapnliitto.fi zoals oorspronkelijk per ongeluk werd gepubliceerd. Volledig gecorrigeerd bericht volgt:

Onderga de magie van een betoverend winterwonderland: Lapland, Finlands noorderkwartier, is de complete Arctische ervaring voor wie zijn fantasieën wil uitleven in de natuurlijke entourage van een mysterieus sneeuwlandschap. De regio biedt tal van activiteiten voor iedereen, van gezinnen met kinderen en/of oma's tot avonturiers die er het liefst alleen op uit trekken.

Klik hier voor het Multimedia News Release:

http://multivu.prnewswire.com/mnr/prne/lapland/52792

In december wordt dit spectaculaire winterwonderland op verschillende manieren gevierd. Alle dorpen, steden en vakantieoorden creëren samen een zee van kerstlichtjes in de witte pracht: de mooiste kerstliederen in elke kerk, kerstmarkten, kerstoptredens in de open lucht, en bovenal de openingsceremonieën van het kerstseizoen in de regio's, met een bezoek van de Kerstman zelf. Dit is slechts een flauwe voorafspiegeling van wat u allemaal te wachten staat in Lapland - Finlands noorderkwartier!

De grootse opening van het kerstseizoen

Rovaniemi is de officiële woonplaats van de Kerstman en is het hele jaar door in kerstsfeer. Het hoogtepunt van het jaar is eind november, wanneer het kerstseizoen officieel wordt geopend door de beroemdste burger van Rovaniemi, Santa Claus himself. Ook veel feeën, gewone burgers en toeristen nemen deel aan de festiviteiten.

De Kerstman is onderweg...

De Kerstman begint zijn lange reis om geschenken te brengen aan kinderen over de hele wereld op de dag vóór kerstavond vanuit Santa Claus Village . We mogen hem allemaal een goede reis wensen en onze kerstgroeten over de hele wereld versturen.

Kaarsjes aansteken langs de Dorpsweg, en de mooiste kerstliederen

In een traditie die al tientallen jaren teruggaat wordt de kaarsverlichting langs de belangrijkste dorpsweg in Äkäslompolo en Ylläsjärvi op kerstavond aangestoken. 's Avonds is de straatverlichting uit en de kaarsen verlichten het sneeuwlandschap op feeërieke wijze. Mensen in Ylläs organiseren het aansteken en bezoekers mogen ook meedoen.

Het 'Mooiste Kerstliederen'-evenement is een zeer populair zangevenement in Finland, waar iedereen de kerstliederen uit zijn hoofd kan meezingen. Het is een goede manier om tot rust te komen en in de kerstsfeer te geraken. Er zijn internationale zangevenementen in Cafe Milli (natuurcentrum Kellokas) in december en in de Sint Lauri kapel.

FIS World Cup Nordic Opening in Ruka

Dit jaar verwacht Santa Claus meer internationale bezoekers dan ooit in het Ruka -Kuusamo gebied. Tijdens het laatste weekend van november brengt de FIS World Cup Nordic Opening deelnemers uit 30 landen naar het Ruka-vakantieoord. De heer en mevrouw Claus zullen zich onder de toeschouwers bevinden en 's werelds beste cross-country skiërs, ski-springers en mededingers in de Noorse combinatie toejuichen. Dit jaar markeert de tiende verjaardag van de FIS World Cup Ruka Nordic Opening.

ICIUM - Wonderworld of Ice

ICIUM Wonderworld of Ice combineert Chinese mystiek met Lapse betovering. ICIUM biedt ervaringen, avontuur en een sfeer van saamhorigheid voor zowel gezinnen als bedrijven en zakelijke klanten.

Meer informatie over deze en andere evenementen in Levi: http://www.levi.fi/en/home.html

Celebration House in Santa's Resort Kakslauttanen

Het nieuwe Celebration House at Santa's Resort
Kakslauttanen is een veelzijdige locatie voor het organiseren van allerlei soorten evenementen. Dit houten huis biedt plaats aan meer dan 250 personen. Het gemakkelijk aan te passen pand kan worden gebruikt als restaurant, vergader- en conferentiecentrum, voor concerten en bruiloften, en voor lanceringsshows van allerlei aard, zelfs de lancering van een nieuw automodel. In het restaurant worden het hele jaar door Lapse delicatessen geserveerd.

Meer informatie over deze en andere evenementen in Noord-Lapland: http://www.saariselka.fi/content?set_language=en

Kilpisjärvi is de meest waarschijnlijke plaats in Finland om het noorderlicht te observeren.

Al meer dan 30 jaar is Kilpisjärvi
een plek voor internationaal wetenschappelijk ruimteonderzoek. Dit jaar heeft de Universiteit van Oulu in Kilpisjärvi een nieuw radarstation gebouwd voor het bestaande EISCAT radarsysteem. Naast het feit dat het een zone is zonder lichtvervuiling, is Kilpisjärvi ook vrij van radio-interferentie. De informatie bijeengebracht in het nieuwe station zal helpen om meer informatie te verzamelen over de hoogste lagen van de dampkring, inclusief zonneactiviteit en het noorderlicht.

Het noorderlicht vindt zijn oorsprong in zonneactiviteit. Deze activiteit stuurt deeltjes de atmosfeer in en veroorzaakt kleurrijke effecten die we het noorderlicht noemen. De enige plaats in Europa waar u dit gegarandeerd 24 uur per dag, 365 dagen per jaar kunt observeren, is het gebied tussen de Noorse kust en Spitsbergen. Als u echter uw voeten droog wilt houden, probeer dan Kilpisjärvi. In Kilpisjärvi kunt u de aurora zo'n 200 dagen per jaar zien.

Als u de aurora's wilt observeren of fotograferen, vergeet dan niet om flink wat lagen warme kleding te dragen, neem een thermoskan met een warme drank mee, en maak de tocht naar de oevers van het Kilpisjärvimeer, klaar voor de meest spectaculaire lichtshow die u ooit hebt gezien.

Word lid van deNorthern Lights Club!

In het Sodankylä-gebied wordt al sinds het begin van het jaar 1800 onderzoek verricht naar het noorderlicht. Het werk wordt tegenwoordig voortgezet door het Sodankylä Geophysical Observatory, gerund door Oulu University. In de aurorazone is het noorderlicht een alledaags verschijnsel. Wetenschappelijk gezien kan worden geclaimd dat er elke nacht wel een aurora voorkomt, maar een aantal van die voorkomens zijn zo vaag dat de meeste mensen ze nauwelijks opmerken. Vanuit toeristisch oogpunt is het echter nauwelijks overdreven te zeggen dat we het noorderlicht bij helder weer ten minste om de andere nacht kunnen zien.

Volg en word lid van de Northern Lights Club op Facebook: http://www.facebook.com/Northern.Lights.Club




Razende Robot Reporter