Gemeente Den Haag

Haagse binnenstad in trek bij investeerders

Drie projectontwikkelaars hebben vergevorderde plannen om drie locaties op en vlakbij de Grote Marktstraat te herontwikkelen. Het gaat om nieuwbouw voor woon- en winkelruimte op de hoek van het Spui en de Kalvermarkt en twee initiatieven voor de hoek van de Grote Marktstraat en de Wagenstraat.

De plannen gaan over:

* nieuwbouw voor woon- en winkelruimte op de hoek van het Spui en de Kalvermarkt.

* een initiatief voor verbouw en nieuwbouw op de hoek Grote Marktstraat en de Wagenstraat aan de kant van Peek & Cloppenburg ("La Cigüeña").

* een initiatief voor verbouw en uitbreiding op de hoek Grote Marktstraat en de Wagenstraat aan de kant van de Bijenkorf ("Sijthoff").

Oplevering 2013

Het Sijthoff-complex, ontwikkeld door Impact Vastgoedrealisme en Urban Properties, omvat 4.500 m² retail. De oplevering is gepland in 2013. In hetzelfde jaar is de oplevering gepland van het project La Cigüeña op de plek van de voormalige Reclassering in de Grote Marktstraat. Dit project wordt ontwikkeld door Movement Real Estate, Van Deursen Vastgoed en Built to Build Retail en omvat circa 15.300 m² retail.

Oplevering 2014

Ontwikkelaar Provast heeft voor de hoek Spui/Kalvermarkt plannen voor een winkel van circa 8000m² van de keten Primark in drie lagen met daarboven 76 woningen. De oplevering van dit project is gepland in 2014.

Chique uitstraling

Ook de openbare ruimte van de Grote Marktstraat wordt flink opgeknapt. Het voetgangersgebied is al vergroot. Daarnaast wordt de aansluiting met de omliggende winkelgebieden verbeterd. De Grote Marktstraat krijgt een chique uitstraling met indrukwekkende kroonluchters, decoratieve bestrating en bijzondere banken. Lana du Croq van ELV architecten heeft het ontwerp voor de Grote Marktstraat gemaakt. Het is de bedoeling dat met de aanpak van de openbare ruimte wordt gestart vlak na de oplevering van de twee projecten in de Grote Marktstraat.