Gemeente Lelystad

Ruiming veld I algemene begraafplaats

Vrijdag 25 november 2011

Het stadhuis in Lelystad

In opdracht van de gemeente gaat een gespecialiseerd bedrijf 56 graven ruimen op één van de oudste grafvelden (Veld I) van de algemene begraafplaats in Lelystad. Het ruimen houdt in dat de stoffelijke resten van de overledenen van dit veld worden opgegraven en in een algemeen verzamelgraf worden bijgezet. Op dit verzamelgraf zal vervolgens een gedenkteken worden geplaatst. Op 5 december zal gestart worden met het ruimen van de graven en de werkzaamheden zullen ongeveer drie weken in beslag nemen.

Afgeschermd

Om te voorkomen dat bezoekers geconfronteerd worden met de werkzaamheden, is veld I tijdens het ruimen van de graven gesloten en wordt het veld afgeschermd met een afrastering en doek. De nabestaanden van overledenen die zijn begraven op Veld I zijn al eerder door de gemeente benaderd en waar nodig zijn met hen individuele afspraken gemaakt.

Herinrichting

Na uitvoering van de werkzaamheden wordt het grafveld in het voorjaar van 2012 gerenoveerd en heringericht. Daarnaast wordt de beplanting aangevuld en opgeknapt. Na herinrichting zullen er op dit grafveld 86 graven worden gerealiseerd. Vanaf 2012 zal de gemeente waarschijnlijk jaarlijks een deel van de begraafplaats ruimen en zonodig herinrichten. Ja