Siemens

Persbericht

Den Haag, woensdag 23 november 2011

Siemens lanceert nieuwe generatie beproefde Acvatix-regelafsluiters

Siemens Building Technologies brengt een nieuwe generatie regelafsluiters van de Acvatix-lijn op de markt. Het aanbod is volledig herzien en zowel qua flow-design als qua constructie geoptimaliseerd. Met de nieuwe modellen biedt Siemens een universeel assortiment regelafsluiters voor alle toepassingen in centrale verwarmings-, ventilatie- en klimatiseringssystemen (HVAC).

De Acvatix-lijn heeft haar waarde de afgelopen decennia in de markt bewezen en staat bekend om haar nauwkeurige en betrouwbare regelprestaties in HVAC-systemen. Met de nieuwe Acvatix-generatie komt er nu een volledig herzien assortiment regelafsluiters op de markt, gebaseerd op tientallen jaren ervaring. Het uitgebreide aanbod van regelafsluiters dekt alle toepassingen in centrale HVAC-systemen af en levert daarmee de juiste oplossing voor een divers spectrum van eisen.

De technici van Siemens hebben bij de ontwikkeling van de nieuwe generatie regelafsluiters bijzondere aandacht besteed aan de optimalisering van het flow-design. Zo is niet alleen het aantal z.g. dode zones, waarin energieverlies optreedt, verminderd, maar ook het aantal z.g. deflectiezones, waarin geluiden ontstaan die zich door het buizennetwerk verspreiden. Onder de streep bieden de nieuwe regelafsluiters daardoor een grotere energie-efficiëntie en minder werkingsgeluiden. Tegelijkertijd behalen de geoptimaliseerde regelafsluiters bij dezelfde nominale breedte (DN) tot 30 procent hogere doorstroomwaarden (kvs). Dankzij de bijzonder fijne gradaties in kvs-waarden binnen het Acvatix-assortiment is in de meeste gevallen een afsluiter beschikbaar die perfect bij de berekende vereiste waarde past.

De nieuwe Acvatix-regelafsluiters hebben bovendien een geoptimaliseerde constructie, waarbij minder materiaal voor het klephuis nodig is. Dat betekent een gewichtsbesparing van gemiddeld twaalf procent en minder werk bij de installatie.

Met de nieuw ontwikkelde afsluiters is ook het assortiment verder gestroomlijnd, doordat verschillende varianten zijn gecombineerd tot universele afsluiters. Zo is er nu een siliconenvrije flensventiel voor temperaturen tot 220°, die in de plaats komt van drie vroegere productvarianten. Planners en installateurs kunnen daarmee eenvoudiger en trefzekerder een keus uit het beschikbare aanbod maken.

De regelafsluiters van de nieuwe generatie zijn compatibel met alle Acvatix-producten van de afgelopen 30 jaar, wat bij de modernisering van bestaande HVAC-systemen een belangrijk voordeel is.

Nadere inlichtingen voor de lezer:
Siemens Building Technologies, Johan Boom
Tel: (070) 333 7925, E-mail: johan.boom@siemens.com, Internet: www.siemens.nl/sbt

Publicaties
Spotlight

24-11-2011 © Siemens Nederland N.V.