Siemens

Persbericht

Den Haag, woensdag 23 november 2011

Snelle draadloze standaard en centraal management voor Industrial Wireless LAN

Siemens Industry Automation heeft een pakket industrie-compatibele componenten ontwikkeld voor de draadloze communicatie op basis van de WLANstandaard IEEE 802.11n. Het nieuwe aanbod bestaat uit de access points Scalance W786 en W788, de client module Scalance W748 en de IWLAN-controller Scalance WLC711. Het belangrijkste voordeel van de componenten is de datasnelheid tot 450 Mb/s.

Met de hoge datasnelheden die met de nieuwe IWLAN-componenten van de Siemens Industry Automation mogelijk zijn, kunnen ook grote hoeveelheden data snel en betrouwbaar worden verstuurd. Toepassingsgebieden zijn bijvoorbeeld applicaties met video-, visualiserings- of spraakdata. Door de toepassing van Mimo-technologie (Multiple Input, Multiple Output) met drie antennes per draadloze interface hebben de Scalance-W-producten een groot bereik en bieden ze een grote robuustheid in de draadloze communicatie. Daarmee zijn deze Siemens-componenten niet alleen geschikt voor draadloze communicatie in automatiseringsomgevingen, maar ook voor industriële toepassingen, zoals logistiek, luchthavens, wegen en metrotunnels of kraaninstallaties. Typische toepassingen voor de draadloze datatransmissie via IWLAN zijn de bewaking van veiligheidskritische gebieden voor de bescherming van personen of de monitoring van verwerkings- en opslagprocedures in hoogbouwmagazijnen.

De access points zijn in drie uitvoeringen leverbaar. Scalance W786 met zijn uitgebreide temperatuurbereik en uiterst robuuste behuizing is geschikt voor buitengebruik. Scalance W788 is met beschermingsklasse IP65 ontworpen voor binnengebruik, en met beschermingsklasse IP30 voor toepassing in schakelkasten. Met de client module Scalance W748 kunnen Ethernet-compatibele stationaire of mobiele apparaten in het draadloze netwerk worden geïntegreerd.

De IWLAN-controller Scalance WLC711 vormt een belangrijke uitbreiding van het portfolio. Met deze controller kunnen tot maar liefst 32 access points en client modules centraal worden geconfigureerd en bewaakt. Een controller-gebaseerde draadloze netwerkoplossing vermindert werk en kosten bij de ingebruikname en het bedrijf van grotere IWLAN-installaties. Door parallel bedrijf van twee IWLAN-controllers Scalance WLC711 kan de beschikbaarheid van het communicatienet nog worden vergroot. Het apparaat heeft een behuizing zonder ventilator en is geschikt voor DIN-railmontage. Daarnaast zijn de nieuwe access points en de client module ook leverbaar met geïntegreerde controller-functionaliteit in de uitvoeringen Scalance W786C, Scalance W788C en Scalance W748C.

Nadere inlichtingen voor de lezer:
Siemens Industry Automation, Robert Jan de Leede Tel: (070) 333 1603, E-mail: robert-jan.de.leede@siemens.com, Internet: www.siemens.nl/industry

Publicaties
Spotlight

24-11-2011 © Siemens Nederland N.V.