Gemeente Kollumerland

Kollumerland knapt bedrijventerrein De Rijd op

Bedrijventerrein De Rijd in Kollum krijgt een opknapbeurt. Het terrein, waarop verschillende grote en kleine bedrijven zijn gevestigd, is in 1967 aangelegd. De toegangsweg is inmiddels aangepakt en de trailerhelling wordt vervangen. De gemeente Kollumerland c.a. verbetert daarnaast de omgeving, waarbij er ook nieuwe aanlegplaatsen langs het water komen.

Het bedrijventerrein aan de noordkant van Kollum is verouderd. De smalle toegangsweg en de bereikbaarheid naar het water voldoen niet meer aan de gestelde eisen, zeker nu zich onlangs een botenverhuurbedrijf op het noordelijke deel van het terrein heeft gevestigd. "We hebben de weg al verbreed en zijn aan de slag gegaan met het aanpakken van de bosschages, het aanbrengen van een walbeschoeiing en het opknappen van het voetpad langs de Rijd", zegt wethouder Jelle Boerema. "Het doel is ook de uitstraling te verbeteren. We willen De Rijd aantrekkelijker maken voor nieuwe huurders, eigenaren en recreanten."
Omwonenden reageren positief op de opknapbeurt.

Om de zichtbaarheid van het gebied vanaf het water te vergroten is ervoor gekozen de groenstrook te verbeteren en het struikgewas te verwijderen. Zo ontstaat er een duidelijker verbinding tussen de naastgelegen jachthaven en het centrum van Kollum. Daarmee wordt tevens een wens vervuld uit het project Watersportdorp Kollum. De nieuwe aanlegvoorzieningen langs het water zijn een aanvulling voor de jachthaven en het nieuwe botenverhuurbedrijf.

Door een unieke samenwerking tussen de firma Pijnacker uit Kollum, ROC Friese Poort uit Drachten en de afdelingen Groen en Grijs van de gemeente, is het mogelijk de kosten voor het project beperkt te houden. De provincie Fryslân stelt EUR 40.000 subsidie beschikbaar voor de zogenaamde revitalisering van het bedrijventerrein.


Bezoekgegevens gemeentehuis

Van Limburg Stirumweg 18, 9291 KB Kollum
telefoon: 14 0511
fax: 0511-458846
e-mail gemeente@kollumerland.nl