Gemeente Rotterdam

raadsbericht: terugblik vergadering 17 november

25 november 2011 | Deelgemeente Hoogvliet | nieuwsbericht

Raadsbericht: terugblik op de vergadering van de deelraad Hoogvliet van 17 november 2011.
Deelraad

Deelraad

Spreekrecht Burgers
De heer Van Schie vraagt de deelraad aandacht voor de overlast van duiven in de Tuinkamer in de wijk Zalmplaat.

Informerend gedeelte
Mevrouw Langbroek verzorgt een presentatie over de keuzevarianten voor een nieuwe oeververbinding tussen het Westland en het gebied ten zuiden van de Nieuwe Waterweg. De deelraad volgt het Dagelijks Bestuur in een voorkeur voor het Blankenburgtracé. Wel vraagt men aandacht voor het vervoer van gevaarlijke stoffen.

Debatterend gedeelte
De beantwoording van vragen over de huisvesting van werknemers uit Midden - en Oost Europa de zogeheten Moe-landers vormt aanleiding voor een debat over de handhaving van de afgesproken verdeling over de stad.

De gebiedsgerichte inkoop van welzijn en zorg vormt een belangrijk discussiepunt. Het is de deelraad duidelijk dat het verlegging van de aandachtspunten in het welzijnswerk een onontkoombare ontwikkeling is. Bij enkele fracties leeft zorg over de gevolgen van de zich terugtrekkende overheid, maar ook bestaat de overtuiging dat deze kanteling perspectieven biedt.
Een derde thema van debat vormt de motie van de PvdA over een onderzoek naar de gang van zaken rondom het Cultuurhuis. De fractie stelt voor om de Rekenkamer Rotterdam te vragen een onderzoek te verrichten naar de aard, de omvang en de ontstaansgeschiedenis van de risico's, zoals die in de begroting 2012 als mogelijkheid werden genoemd.

Besluitvormend gedeelte
De deelraad besluit o.a.:

* de moties MFA's, kinderspeelplekken en herijking speelbeleidsplan als afgedaan te beschouwen;

* de subsidieplafonds voor 2012 vast te stellen;
* een drietal moties (over buurtbemiddeling, de Zalmplaatschool en een onderzoek naar de gang van zaken rondom het Cultuurhuis) aan te nemen.

Met eventuele vragen/opmerkingen kunt u contact opnemen met Gerrit Venis, griffier, tel. 06-46438257 of met Annelies Klapwijk, griffiemedewerker/plv. griffier, tel. 010-4726652. of email: griffie@hoogvliet.rotterdam.nl

Aanvullende informatie

Het complete audioverslag van de vergadering van 17 november jl. kunt u beluisteren via http://hoogvliet.raadsinformatie.nl