Just Clean wint prijs voor Brabantse ondernemer met sociaal hart 2011

Persbericht van BESO, Brabants Expertisecentrum

Socialer Ondernemen
Tilburg, 25 november 2011 - Bert Pauli, gedeputeerde Economische Zaken van de provincie Noord-Brabant, heeft vrijdag 25 november in Tilburg de prijs voor "Brabantse ondernemer met een sociaal hart 2011" uitgereikt aan Just Clean. Deze door BESO georganiseerde prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan een Brabantse ondernemer die mensen aanneemt met een beperkte productiviteit zonder daarbij de zakelijke belangen uit het oog te verliezen.

Na een voorselectie uit alle inzendingen zijn er drie finalisten overgebleven voor de eindstrijd om de prijs "Brabantse ondernemer met een sociaal hart 2011", te weten Macek Technika uit Oss, Just Clean uit Tilburg en InterPoint uit Gemert. Deze bedrijven hebben voor een deskundige jury uit de doeken gedaan waarom zij dé Brabantse ondernemer met een sociaal hart zijn. Uiteindelijk kreeg Just Clean de voorkeur van de jury. Het was een loodzware beslissing, aangezien alle genomineerden op een geweldige manier zakelijk en sociaal ondernemen weten te combineren. Macek Technika en InterPoint wonnen respectievelijk de tweede en derde prijs.

Bij de keuze voor de winnaar is vooral gelet op de volgende aspecten: zijn de medewerkers duurzaam aan het werk? Heeft de ondernemer slim gekeken naar de competenties van mensen ten opzichte van het functieprofiel? En tot slot: op welke manier maakt de ondernemer het ook bedrijfsmatig interessant door gebruik te maken van ondersteuningsmogelijkheden en/of loonkostensubsidies?

Just Clean kwam er op deze aspecten als beste uit. Dit kwam in het bijzonder door de gezonde balans tussen zakelijk en sociaal ondernemen, waarin subsidies niet de belangrijkste drijfveer zijn. Daarnaast is de authentieke en intrinsieke motivatie van eigenaresse Hanane Abdellaoui van Just Clean bewonderenswaardig. De jury is er dan ook van overtuigd dat mevrouw Abdellaoui een ambassadrice pur sang voor deze vorm van ondernemerschap is.

De jury heeft verder nog eervolle vermeldingen gegeven aan Netstitch uit Schijndel en Kuehne + Nagel uit Raamsdonksveer.

De eerste prijs bestaat uit een geldbedrag van EURO 1.500,-, gratis publiciteit en een uitgebreid adviesgesprek dat wordt aangeboden in het kader van het MKB-project Excelleren.nu.

De overige nominaties zijn te vinden op
www.beso-brabant.nl/prijs/nominaties.

*

Links:
http://www.beso-brabant.nl



Razende Robot Reporter