Provincie Noord-Holland

Gedeputeerde Post en minister Schultz bij pilot snelwegbus

25 november 2011 -

Gedeputeerde Post en minister Schultz van Haegen reden gisteren mee met de snelwegbus tussen Hilversum en Amsterdam.

De minister maakte bekend dat vanaf 2012 ook tussen Breda en Utrecht en Almere en Utrecht in de spits 2 tot 6 snelwegbussen per uur zullen rijden. Op deze trajecten start een driejarige proef om te onderzoeken welk effect de inzet van deze bussen heeft op het terugdringen van files.

Sinds de openstelling vervoeren de bussen op het traject Hilversum-Huizen-Amsterdam per dag meer dan 1200 passagiers. Minister Schultz van Haegen noemde deze start veelbelovend. De pilot moet inzichtelijk maken welke bijdrage snelwegbussen kunnen leveren aan de verbetering van de bereikbaarheid. Zowel tijdens de proef als na afloop, vindt er een evaluatie plaats naar de mogelijkheden om het aantal snelwegbussen uit te breiden. Mensen die gebruik willen maken van de snelwegbussen kunnen voor de reguliere prijs opstappen bij transferia, carpoolplaatsen en een aantal reguliere bushaltes.

Het Ministerie van Infrastructuur en Milieu draagt EUR 10,5 miljoen bij aan de pilot. Noord-Holland, Noord-Brabant en Flevoland, zijn verantwoordelijk voor de uitvoering van de pilot en leveren een bijdrage van EUR 1,5 miljoen. De provincie Noord-Holland coördineert de proef.

Minister Schultz van Haegen en gedeputeerde Post bij de snelwegbus
---