Gemeente Utrechtse Heuvelrug


Utrechtse Heuvelrug verbijsterd over handelswijze minister Hillen

Utrechtse Heuvelrug verbijsterd over handelswijze minister Hillen

Gemeente ziet compacte en toekomstvaste oplossing voor Marinierskazerne in Doorn.

De gemeente Utrechtse Heuvelrug is boos en verbijsterd over de handelswijze van minister Hans Hillen en vindt dat de minister de eerder gemaakte afspraken moet nakomen. Tijdens het algemeen overleg van de minister met de vaste Tweede Kamercommissie voor Defensie afgelopen dinsdag bleef de minister vaag op vragen over de verplaatsing van de Van Braam Houckgeestkazerne van Doorn naar Zeeland.

De minister antwoordde in enkele gevallen ook in tegenspraak met eerdere schriftelijke beantwoording van vragen.

In eerder stadium werd er vanuit de minister een toezegging gedaan dat de toekomstgerichte oplossing voor de kazerne in Doorn opnieuw bekeken en doorgerekend zou worden en dat de gemeente hierbij zou worden betrokken. Dit is ook schriftelijk bevestigd in de beantwoording van de minister aan de Tweede Kamer.

Afgelopen dinsdag gaf de minister na aandringen vanuit de commissie aan dat hij niet van plan was de oplossing in Doorn als alternatief voor verplaatsing naar Zeeland op gelijkwaardige wijze te willen onderzoeken en door te berekenen en dat de schriftelijke beantwoording dus fout was.

De gemaakte afspraken met de gemeente Utrechtse Heuvelrug worden met voeten getreden.

Inmiddels heeft de gemeente Utrechtse Heuvelrug haar ongenoegen over de gang van zaken ook per brief geuit aan de commissieleden. Ook heeft de gemeente een factsheet opgesteld waarin een voorstel voor een compacte, toekomstvaste oplossing is weergegeven. Hierdoor kan het Korps Mariniers in Doorn blijven.
te downloaden
Brief 25 november vaste commissie van defensie.pdfLees voor