Gemeente Harlingen


wethouder harlingen

Peter Glasbeek beoogd nieuwe wethouder Harlingen

De heer P.A. Glasbeek (57 jaar) uit Leiderdorp wordt door de Vertrouwenscommissie, bestaande uit vertegenwoordigers van de fracties van Frisse Wind, Harlinger Belang, D66, SP en CU, voorgedragen als kandidaat voor de functie van wethouder in Harlingen. De beoogde wethouder zal in een buitengewone raadsvergadering op 7 december a.s. door de Vertrouwenscommissie aan de raad ter benoeming worden voorgedragen. Peter A. Glasbeek is getrouwd en vader van drie studerende zoons. In totaal hebben 29 personen naar de functie van wethouder gesolliciteerd.

Glasbeek was van 2005 tot 2010 wethouder in Leiderdorp. Hij had o.m. de volgende beleidsterreinen in zijn portefeuille: Werk en Inkomen, Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening, Jeugdbeleid, Wijkgericht werken, Onderwijs en Kinderopvang, Milieu en Afval, en Personeel en Organisatie. Zijn belangrijkste wapenfeiten als wethouder in Leiderdorp lagen op terreinen als: het W4-project (gebiedsontwikkeling), Servicepunt 71 (shared service centrum), wegwerken wachtlijsten speciaal onderwijs, initiatiefnemer Regionaal Openbaar Vervoervisie, herstructureringsprojecten en realisatie van een Regionaal Investeringsfonds.

De heer Glasbeek was daarnaast in de periode 2006-2010 lid van het Dagelijks Bestuur van de regio Holland-Rijnland met als portefeuille Verkeer en Vervoer.

Voor zijn wethouderschap was hij werkzaam in diverse managementsfuncties in het bedrijfsleven, onder meer bij Rann B.V., EnerTel N.V. en Fokker Aircraft B.V.


---