Gemeente Deurne


Koninklijke Onderscheiding voor Francy Trienekens

koninklijke onderscheiding

Donderdag 24 november kreeg mevrouw Francy Trienekens uit handen van burgemeester Hilko Mak, een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt. Het betreft de titel `Lid in de orde van Oranje-Nassau'. De uitreiking vond plaats rond 15.15 uur in het Claraklooster, Molenstraat 74 in Helmond, tijdens de afscheidsreceptie van mevrouw Trienekens als teamleider activiteiten bij de GGZ Oost Brabant.

Interactie tussen psychiatrie en de samenleving. Mevrouw Trienekens krijgt deze onderscheiding vanwege de maatschappelijke bijdrage die zij heeft geleverd aan de interactie tussen de psychiatrie en de samenleving.
Zij heeft dit in eerste instantie gerealiseerd als medewerker ontspanning en later als teamleider activiteitenbegeleiding bij GGZ Oost Brabant.

Groot aantal initiatieven
Vanaf 1987 heeft mevrouw Trienekens een groot aantal initiatieven ontwikkeld die een positieve uitwerking hebben gehad voor de organisatie GGZ Oost Brabant en haar cliënten.
Een van die initiatieven is de jaarlijkse zomermarkt op Huize Padua. Daarnaast heeft zij talloze cliëntenclubs voor bewoners opgericht. Ook zorgde zij dat de cliënten van de GGZ toegang kregen tot maatschappelijke voorzieningen zoals de zwembaden en plaatselijke verenigingen en clubs.

"Buurtbinderij"
Vanuit woon- en activiteitenvoorzieningen Claraklooster in Helmond zette zij met partners in de wijk het project "Buurtbinderij"op. Ook dit project is gericht op het bevorderen van de integratie van GGZ-cliënten in hun omgeving.

Bestuurlijke activiteiten en burgerpanel
Verder is mevrouw Trienekens jarenlang bestuurlijk actief geweest op verschillende scholen, was zij bestuurslid van Blaasorkest De Muziekvrienden en zit zij sinds 2010 in het burgerpanel "Vermaatschappelijking van de psychiatrie" in de gemeente Deurne.