Politie Brabant Zuid-Oost

Politie zoekt getuigen van ernstig verkeersongeval Vonderweg

Eindhoven-Centrum, Strijp, 25-11-2011 o De recherche is belast met het onderzoek om de toedracht van een ernstig verkeersongeval te achterhalen dat op dinsdagmorgen 1 november rond 9.30 uur plaatsvond op de Vonderweg ter hoogte van de PSV-winkel. Zij is op zoek naar ooggetuigen die het ongeluk hebben zien gebeuren of kort na het ongeval bij het incident aanwezig waren. Een 20-jarige fietster uit Eindhoven werd met ernstig hoofdletsel naar het ziekenhuis overgebracht. Zij ligt in coma en haar toestand is zorgelijk.

PSV-winkel

Tot zover bekend zaten twee meisjes op een fiets en rijden ter hoogte van het stadion vanaf het trottoir het fietspad op. Ze rijden richting het kruispunt Vonderweg met de Mathildelaan. Een brommer, bestuurd door een 21-jarige Eindhovenaar, kwam hen tegemoet gereden en rijdt richting de kruising Vonderweg/Willemstraat. Ergens voor het stadion, ongeveer ter hoogte van de PSV-winkel, kwamen de fietster en de bromfietser met elkaar in botsing.

Aangeslagen

De 21-jarige bromfietser uit Eindhoven liep door de aanrijding o.a. een gebroken neus op. De 20-jarige fietster uit Eindhoven werd met ernstig hoofdletsel naar het ziekenhuis overgebracht. Het 19-jarige meisje uit Rosmalen, die bij haar achterop de fiets zat, liep gelukkig geen noemenswaardige verwondingen op. Zij en de bromfietser zijn behoorlijk aangeslagen door dit drama.

Getuigen

Uit onderzoek blijkt dat er getuigen zijn geweest, die het ongeluk hebben zien gebeuren of kort na het incident eerste hulp hebben geboden. Zo zou een persoon de bromfiets verplaatst hebben om het meisje dat buiten bewustzijn was te helpen. Er zou, maar dat is niet bevestigd, ook iemand zijn geweest die vlak na het ongeluk foto's van het gebeuren maakte. De recherche wil graag met hen maar ook met anderen, die bijvoorbeeld langs het ongeval voorbij reden, in contact willen komen. Telefoon: 0900 - 8844. Anoniem kan ook, telefoon: 0800 - 7000.