Politie Hollands Midden

Leiden - Man opnieuw met bolletjes drugs aangehouden

Leiden, 25-11-2011 o De politie heeft donderdag 24 november opnieuw een 23-jarige Rotterdammer aangehouden op basis van de Opiumwet. Agenten in burgers surveilleerden in het centrum en zagen de man zich verdacht gedragen op de hoek Langegracht/Papepaaisbolwerk.

Omdat de verdachte een bekende is van de politie werd hij in de gaten gehouden. Dinsdag 22 november was hij al betrapt met 45 bolletjes harddrugs.

De politie vermoedde donderdag opnieuw dat hij aan het dealen was en hebben hem gecontroleerd. Bij hem werden vervolgens nog twaalf bolletjes cocaïne aangetroffen. De drugs is wederom in beslaggenomen evenals twee mobiele telefoons. Dinsdag was ook een paar honderd euro in beslaggenomen.

De verdachte ontkent dat hij aan het dealen was. Volgens hem was de drugs voor eigen gebruik. Hij wordt vrijdag 25 november voorgeleid bij justitie.

Drugsoverlast De samenleving heeft veel last van de gevolgen van drugsgebruik en het dealen van drugs. De handel vindt plaats in het illegale circuit en hierbij wordt geweld niet geschuwd. Van dat geweld worden vaak ook onschuldige omstanders de dupe. Omwonenden ondervinden daarom veel overlast van drugshandel bij hen in de buurt.

De politie surveilleert bijvoorbeeld meerdere keren per dag op het terrein van de daklozenopvang Papegaaisbolwerk en in de omgeving om overlast te beperken.

De politie vraagt vermoedens van drugshandel te melden via 0900 8844. Indien men anoniem wenst te blijven, kan de informatie ook via Stichting M 0800 7000, worden doorgegeven.