Politie Rotterdam-Rijnmond

Politie treedt op tegen vuurwerk bezit

Datum incident: 25-11-2011 Locatie: Valeriusrondeel Capelle aan den IJssel - District/dienst: Oost

Datum publicatie: 25-11-2011 12:14

Uit onderzoek is gebleken dat vier personen wonende op adressen in Rotterdam, Capelle aan den IJssel en Krimpen aan den IJssel via internet vuurwerk hebben besteld. De politie stelde donderdag een onderzoek in bij de bewuste woningen.

In een woning in Rotterdam-Ommoord troffen agenten 119 stuks vuurwerk aan. Het betrof nitraten, lawine pijlen, strijkers en vlinders. Het vuurwerk is in beslag genomen. Tegen de bewoner wordt proces-verbaal opgemaakt.

In een woning in Krimpen aan den IJssel werd geen vuurwerk aangetroffen. Wel bleek een minderjarige bewoner vuurwerk besteld te hebben, maar het pakketje dat voor hem bestemd was was al eerder door de politie onderschept. De jongen krijgt een Halt-verwijzing.

In een derde woning in Krimpen aan den IJssel troffen agenten 160 nitraten aan. Ook tegen deze bewoner is proces-verbaal opgemaakt. Zijn vuurwerk is in beslag genomen.

Tenslotte stelden agenten een onderzoek in bij een flatwoning aan het Valeriusrondeel in Capelle aan den IJssel. In de woning en in de benedenberging troffen agenten ruim 250 stuks vuurwerk aan, waaronder zwaar vuurwerk als mortieren en een noodsein. Het vuurwerk is in beslag genomen. De 23-jarige bewoner is aangehouden en ingesloten op Bureau Slotlaan.

Het afsteken van illegaal vuurwerk of het experimenteren met vuurwerk veroorzaakt niet alleen overlast maar is ook zeer gevaarlijk. De politie treedt hier in samenwerking met het Openbaar Ministerie en Stadstoezicht hard tegen op. U kunt ook helpen. Meld overlast of dadergerichte informatie bij de politie via 0900-8844. Anoniem kan ook bij Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. De politie gebruikt deze informatie om gericht actie te ondernemen tegen personen die (illegaal) vuurwerk in het bezit hebben, afsteken of hierin handelen.