Gemeente Alkmaar


Sensoor Noordwest genomineerd voor landelijke vrijwilligersaward

Alkmaar, 25 november 2011

De vrijwilligers van de Alkmaarse vestiging van Sensoor Noordwest zijn genomineerd voor de landelijke vrijwilligersaward in de categorie Competentie. Zij maken hiermee kans op een sculptuur van kunstenares Lidia Boomsma en een geldbedrag van EUR 5.000,-.

Op 7 december reikt staatssecretaris Marlies Veldhuijzen van Zanten (Volksgezondheid, Welzijn en Sport) samen met Ivo Niehe de awards uit in het DeLaMar Theater in Amsterdam. Bij deze landelijke uitreiking is ook Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Margriet aanwezig.

Het jaar 2011 is uitgeroepen tot het Europees Jaar van het Vrijwilligerswerk (EVJ). In de afgelopen maanden zijn in meer dan tachtig gemeenten lokale Meer dan Handen Awards uitgereikt aan mensen en organisaties die uitblinken in vier categorieën; Passie, Verbinding, Competentie en Innovatie. Voor elke award zijn nu tien organisaties genomineerd. De Alkmaarse organisatie Sensoor is geselecteerd voor de landelijke award voor Competentie.

Vrijwilligers Sensoor Noordwest
De vrijwilligers van de Alkmaarse vestiging van Sensoor Noordwest (voorheen SOS Telefonische Hulpdienst) zijn van groot belang voor al degenen die een luisterend oor nodig hebben op elk moment van de dag. Vaak zijn psycho-sociale problemen, eenzaamheid, gezondheid en relatieproblemen aanleiding om contact te zoeken met Sensoor. De vrijwilligers krijgen eerst een basistraining van drie maanden. Daarna blijft training en bijscholing een vast maandelijks onderdeel van het werk bij Sensoor. De organisatie staat nu zwaar onder druk vanwege de bezuinigingen. De groep probeert dit op te vangen door geld te genereren via sponsoring en door zelf diensten te leveren.

Anjo van de Ven (OPA), wethouder Vrijwilligerswerk, is blij met de nominatie: "De gemeente is trots op al haar vrijwilligers. Zij vormen het sociale kapitaal van onze samenleving. Vrijwilligerswerk vraagt veel, namelijk inzet, hart, sociale vaardigheden, hersenen en soms ook gewoon handen en voeten. Aan de andere kant geeft het ook veel voldoening als je iets voor een ander kunt betekenen. Zoals de mensen van Sensoor, die dat doen door het bieden van een luisterend oor aan mensen die dat nodig hebben."

Kijk ook op www.vrijwilligerswerk.nl