Gemeente Lansingerland

Kinderen De Kleine Kapitein interviewen burgemeester

Op basisschool De Kleine Kapitein in Berkel en Rodenrijs is het de afgelopen weken een drukte van belang. Een aantal kinderen maakt een uitzending voor de door hen verzonnen Sint-radio. Onder leiding van Stefan Heijendael, een van de ouders, werkzaam bij de VPRO, wordt Sint-radio professioneel aangepakt. Bij een uitzending horen interviews en daarom was het vrijdag 25 november de beurt aan burgemeester Van Vliet om de jonge journalisten te woord te staan.

Favoriete snoepgoed
Tijdens het interview wilden Tom Selier en Rafaëlla de Bruin het naadje van de kous weten. Hoe viert de burgemeester Sinterklaas, wat is zijn favoriete snoepgoed en wat is zijn mooiste Sinterklaasherinnering,. Deze vragen en nog veel meer kwamen tijdens het interview aan de orde. Een ding kunnen we wel verklappen, de burgemeester is gek op chocola! De antwoorden op de overige vragen kunt u horen tijdens de uitzending.

Bekende Nederlanders
In de uitzending komen meer prominente Nederlanders aan het woord. Onder andere minister van Bijsterveldt van Onderwijs, Dieuwertje Blok en Junior Songfestival winnaars Lisa, Amy en Shelley en Siemon de Jong, bekend van de Taarten van Abel zijn geïnterviewd.

Uitzending
Een gedeelte van de uitzending die de kinderen van de Kleine Kapitein maken, wordt op zondag 4 december uitgezonden op Radio 1 van 18.15 tot 19.00 uur. De volgende dag is de volledige uitzending te horen op RTV Lansingerland van 17.00 tot 18.00 uur.

Op de foto vlnr: Rivka, Annemarijn, Rafaëlla, Isis, Luna, Tom en Blida bij burgemeester Ewald van Vliet

Interview Burgemeester van Vliet