Inschrijving geopend voor The Cannonballrun

Persbericht van Bureau Kurk

Dat geld inzamelen voor goede doelen leuk kan zijn, bewijst de organisatie van The Cannonball Run maar weer eens. Met een vette knipoog naar de originele film, gaat er volgend jaar zomer een ludieke autorit van start van Zwolle naar Valencia. Een deel van het inschrijfgeld wordt gedoneerd aan Kika.

Van de deelnemende teams wordt verwacht dat ze in een zelf te kiezen thema aan de start verschijnen. Dat betekent dat ze op voorhand de auto en zichzelf moeten 'pimpen'. Ze krijgen vervolgens vijf dagen lang de mooiste routes naar Valencia aangeboden. Het zijn dagen waar ze gemiddeld 500 tot 600 km zullen afleggen, waarbij de teams dagelijks opdrachten krijgen waarmee ze meedingen naar de cannonbalrunprijs van 1000 euro. The Cannonball Run gaat ook niet om snelheid, maar plezier, ontspanning en een wedstrijdelement dat gebaseerd is op vindingrijkheid van de deelnemers.

Eerste editie
Op 30 juli 2012 gaat de eerste editie van The Cannonball Run, van Zwolle naar Valencia, van start. TheCannonballRun is gebaseerd op de film, waarbij men zich heeft laten inspireren door de Engelse Ramshackle Rally om een ludieke 5 daagse autorun neer te zetten waar vooral het plezier en avontuur voorop staan.
In 5 dagen tijd zullen de teams 2600 km af leggen op weg naar het Spaanse Valencia! Deelnemers moeten voldoen aan een paar eisen; ze moeten deelnemen met een oude auto(minimaal 15 jaar oud) en men moet als rijder minimaal 2 jaar een rijbewijs hebben. De leukste verplichting is dat elk team in een bepaald thema moet deelnemen. Het motto is dan ook "Theme your Team". In de maanden voorafgaand aan de run zullen de teams dus druk bezig zijn om met een bijzondere creatie aan de start te verschijnen. Om ze alvast een voorproefje te geven, is er op 16 juni al een briefing, waar de deelnemers elkaars auto al kunnen bewonderen en met elkaar kennis kunnen maken.

De run
In de vroege ochtend van maandag 30 juli zal de VanderValk Inn in Zwolle het toneel zijn van de start van de eerste editie van The Cannonball Run. Na uitgezwaaid te zijn door hun geliefden zijn de teams als officiële cannonballers begonnen aan een week waar ze nog lang over na zullen praten. De eerste dag van deze week zal de teams brengen in het Franse Nancy, Het is een eerste test van auto en team en er zullen er nog meer volgen. Op de dinsdag rijden ze dwars door Frankrijk, onder Parijs door om vervolgens 's avonds te arriveren in Le Mans, wat natuurlijk tot de verbeelding spreekt vanwege de 24 uurs race. Woensdag gaan ze langzaam maar zeker naar het zuiden en komen aan in Bordeaux. Na zo'n dag rijden en indrukken opdoen is er 's avonds tijd voor een gezellig samenzijn, maar niet te laat naar bed, want de volgende ochtend gaan ze Frankrijk weer vroeg verlaten en over de Pyreneeën Spanje binnen te rijden om daar op donderdag te finishen in Zaragoza. Vanaf Zaragoza zetten ze vrijdags de route in naar het einde van de run, het altijd zonnige Valencia, waar er met een knallend eindfeest TheCannonballRun 2012 af wordt gesloten.

TheCannonballRun prijs
Het gaat niet om snelheid, maar om vindingrijkheid en met dat laatste kunnen de deelnemers kans maken op 1000 euro aan het einde van de week. Dagelijks krijgen ze bij de start, naast een stukje route ook opdrachten mee, waarmee ze indien goed uitgevoerd, punten verdienen. Het uitvoeren van de opdrachten levert naast de punten natuurlijk ook bijzondere situaties en leuke bezienswaardigheden op.

Goede doelen
The Cannonball Run Zwolle-Valencia is een idee van drie mannen die overtuigd zijn van de funfactor, bewust van het leven, maar vooral een leuke toegankelijke tocht willen bieden en daarmee een goed doel willen steunen. Als vaders(en bijna vaders) waren we het er unaniem over eens dat dit Kika moest worden. Zij verdienen onze steun en aandacht! Natuurlijk beseffen we ons ook dat zo'n autotocht impact heeft op het milieu en doneren daarom per deelnemend team een bedrag aan Treesfortravel.

Links:
http://www.thecannonballrun.nl/



Razende Robot Reporter