Gemeente Bergen op Zoom


Laan van Borgvliet gaat 5 december open

Werkzaamheden Markiezaatsweg op schema.

Op maandag 5 december 2011 gaat om half tien 's ochtends, na de ochtendspits, het deel van de Markiezaatsweg tussen de Zuiderdreef en de Laan van Borgvliet open voor het verkeer. Ook gaat de nieuw aangelegde Laan van Borgvliet open. Dit is een volgende mijlpaal in het onderhoud van de randweg. In de laatste week van november vindt de afwerking plaats.

Omleidingsroutes

De omleidingsroutes blijven nog voor een deel bestaan. Er wordt volop gewerkt aan het gedeelte van de Markiezaatsweg tussen de aansluiting Laan van Borgvliet en het Schaliehoefplein bij de Antwerpsestraatweg. Dit gedeelte blijft voorlopig afgesloten voor doorgaand verkeer. Het verkeer op de Antwerpsestraatweg wordt in beide richtingen omgeleid via de Laan van Borgvliet.

Het project Markiezaatsweg

De werkzaamheden tussen de Sacharovbrug en het Schaliehoefplein worden sinds 22 augustus uitgevoerd door aannemerscombinatie Augusta, Gebr. Moerland - Heijmans Wegenbouw.

Drie fasen

Het werk wordt uitgevoerd in 3 fasen en kan - afhankelijk van het weer
- duren tot en met het tweede kwartaal 2012. De werkzaamheden bestaan uit het vervangen van betonbanden langs de rijbanen, kruisingen en rotondes. Er worden werkzaamheden aan het asfalt verricht. Door andere aannemers worden de verlichtingsmasten vervangen en de detectielussen van de verkeersregelinstallaties aangebracht.

Fase 1 is inmiddels uitgevoerd. Dat betekent dat de weg sinds september open is voor verkeer vanaf de rotonde Laan van Hildernisse tot aan de kruising Sportlaan.

Fase 2: Kruising Sportlaan tot aan zuidelijke aansluiting Goudbaard, periode 31 oktober - februari 2012, afhankelijk van het weer. De hoofdrijbanen van dit werkvak worden afgesloten voor alle verkeer.

Het verkeer wordt als volgt omgeleid:
Doorgaand snelverkeer wordt omgeleid via Antwerpsestraatweg, Auvergnestraat, Glymesstraat, Bouterhemstraat, Van Konijnenburgweg v.v. (groene route).
Adviesroute snelverkeer van en naar de Bergse Plaat naar/vanuit de richting A4/A58: via Laan van Reimerswaal en Laan van Hildernisse, Markiezaatsweg (noord), Van Konijnburgweg (west), Van Gorkumweg, Randweg West en randweg Noord v.v. (blauwe route). Omleidingsroute snelverkeer van en naar Bergse Plaat naar/vanuit Bergen op Zoom Oost: via Laan van Reimerswaal en Laan van Hildernisse, Markiezaatsweg (noord), Van Konijnenburgweg (oost), Bouterhemstraat, Glymesstraat, Auvergnestraat, Antwerpsestraatweg, Erasmuslaan en Rooseveltlaan v.v. (oranje route).

Bovenstaande routes zijn grotendeels dezelfde als bij fase 1. In fase 2 wordt echter het verkeer op de Bergse Plaat niet meer omgeleid via de Laan van Hildernisse. De bussluis is sinds 31 oktober weer in functie!

Tijdens fase 2 is de aansluiting van de Zuiderdreef op de Markiezaatsweg weer open. Verkeer van en naar de Meander, Klaverwei, de Brug en het sportpark Markiezaten is mogelijk via de Zuiderdreef en de Markiezaatsweg in noordlijke richting en v.v. (roze route).De aansluiting van de Sportlaan op de Markiezaatsweg wordt afgesloten voor alle verkeer.

Bezoekers- en recreatieverkeer komende vanaf de A4/A58 wordt vanaf de Rooseveltlaan-Erasmuslaan en de Huijbergsebaan - Olympialaan - Antwerpsestraatweg (op de kaart aangegeven met de zwart-wit geblokte routes en verder de oranje resp. de groene omleidingsroute) geleid naar de Boulevard/Binnenschelde en de Bergse Plaat.

Het gedeelte van de Markiezaatsweg gelegen tussen de Sportlaan en de Laan van Borgvliet (fase 2a) is zo snel mogelijk uitgevoerd. Zodra dit deel gereed is, zal de gehele Markiezaatsweg met uitzondering van het deel tussen de Laan van Borgvliet en het Schaliehoefplein worden opengesteld voor het snelverkeer (doorgaand en plaatselijk verkeer). Verkeer van en naar de Antwerpsestraatweg is dan mogelijk via de Laan van Borgvliet. Deze openstelling zal plaatsvinden op maandag 5 december 2011.

Tijdens fase 2b wordt er een zogenoemde by-pass gemaakt aan de oostzijde van het Schaliehoefplein. Op deze manier hoeft de Antwerpsestraatweg niet te worden afgesloten voor het verkeer tijdens de uitvoering van fase 3a.

Fase 3: 3a Vanaf zuidelijke aansluiting Goudbaard tot en met rotonde Schaliehoefplein en 3b Rotonde Laan van Hildernisse tot Sacharovbrug.

Fasen 3a en 3b worden in principe gelijktijdig uitgevoerd. Met betrekking tot fase 3b geldt het voorbehoud dat er niet in de winterperiode 2011 -2012 aan wordt gewerkt.

Informatie m.b.t. omleidingsroutes 3a en 3b wordt ca. 14 dagen voor aanvang van de werkzaamheden gepubliceerd.

Langzaam verkeer

Tijdens alle fasen zal fietsverkeer tussen de Bergse Plaat en Nieuw-Borgvliet/Langeweg mogelijk zijn. Wel dient rekening te worden gehouden met kleine omleidingen.

Voetgangers kunnen gebruik maken van de voetpaden aan de noordzijde van de Markiezaatsweg en de parallelweg aan de zuidzijde.

Overlast

De afsluiting van de Markiezaatsweg en de daarbij behorende omleidingen zullen onvermijdelijk leiden tot overlast voor weggebruikers en omwonenden van omleidingsroutes. Wij vragen u hiervoor uw begrip.

Weggebruikers willen we hierbij nadrukkelijk verzoeken om zoveel mogelijk de omleidingsroutes te volgen en woonstraten en verblijfsgebieden te mijden, aangezien dit tot extra overlast en gevaarlijke situaties kan leiden.