Gemeente Duiven


Duiven, vrijdag 25 november 2011

De organisatie Connecting2U gaat vanaf de oplevering van Sportcentrum Triominos en het Huis van Droo in de wijk Droo-Zuid het beheer verzorgen. Beide gebouwen worden in december 2011 opgeleverd. Dit is onlangs besloten door het college van burgemeester en wethouders, die eigenaar is van beide gebouwen.

Sociaal beheer

Connecting2U is een re-integratiebureau dat allerlei diensten aanbiedt in het beheer van openbare gebouwen en ruimte, ook wel sociaal beheer genoemd. Haar activiteiten richten zich op opdrachtgevers uit o.a. de overheid. Vraaggerichte aanpak, betrokkenheid bij de lokale samenleving en samenwerking zijn kernbegrippen van de organisatie en de sleutels tot succesvolle re-integratie van personen op zoek naar werk. In de gemeente Doetinchem exploiteert deze organisatie met succes de kantine van een sporthal.

In gebruik nemen en opening Sportcentrum Triominos en Huis van Droo

Het sportcentrum Triominos en het Huis van Droo worden op 2 januari 2012 in gebruik genomen. De officiële opening van het sportcentrum is op 14 april 2012.

De datum van de officiële opening van het Huis van Droo is nog niet bepaald. Mogelijk dat die wordt gecombineerd met de oplevering van het gehele plangebied Droo-Zuid.

Cultureel Centrum `Eiland'

In de loop van 2012 wordt het sociaal beheer van Cultureel Centrum 't Eiland in Duiven-Zuid ook overgedragen aan Connecting2U. Met de huidige beheerder, Stichting Mikado, worden nadere afspraken gemaakt over de overgang van Mikado naar Connecting2U.

Sporthal De Spelleward

Voor zolang de sporthal De Spelleward nog in gebruik is, blijft de kantine beschikbaar. Onderzocht wordt op welke wijze hier invulling aan wordt gegeven aan het beheer.