Rijksoverheid

Gezamenlijke handhavingsactie havengebied Ridderkerk, Capelle en Krimpen aan de IJssel en Vlaardingen

Nieuwsbericht | 25-11-2011

Op dinsdag 22 november 2011 heeft een team van de Douane, Arbeidsinspectie, de Politie Rotterdam-Rijnmond en de Zeehavenpolitie een gezamenlijke handhavingsactie gehouden in het havengebied rondom Ridderkerk, Capelle en Krimpen aan de IJssel en Vlaardingen. De diensten controleerden in gecombineerde teams ieder op hun eigen taakgebied diverse bedrijven en personen.

Tijdens de actie werden 17 bedrijven en bedrijfspanden in deze havengebieden gecontroleerd. Er werd onder andere gecontroleerd op de mogelijke aanwezigheid van mistanden op fiscaal gebied, mogelijke smokkel bij in- uit- en doorvoer, milieudelicten en overtredingen van vreemdelingen- en arbeidswetgeving. Bij het merendeel van de gecontroleerde bedrijven werden geen onregelmatigheden aangetroffen.

Er zijn echter wel een aantal overtredingen vastgesteld. Zo werden er twee overtredingen op milieuwetgeving geconstateerd en eenmaal een overtreding van de arbeidswetgeving. Daarnaast zijn er voor alle deelnemende partners voldoende aanknopingspunten om een aantal vervolgonderzoeken in te stellen.