VSNU

VSNU blij met actieplan studentenhuisvesting

PERSBERICHT

Den Haag, 25 november 2011 - Op donderdag 17 november tekent Paul Rullmann namens de VSNU het `Actieplan Studentenhuisvesting'. Het actieplan is een overeenkomst tussen minister Donner, Kences (de koepel van studentenhuisvesters), de VSNU en de HBO-raad, de dertien kennissteden, Vastgoedbelang en LSVB, die daarmee het groeiend tekort aan studentenwoningen willen bestrijden. Met het actieplan neemt elke partij zijn verantwoordelijkheid, niemand mag verzaken. Omdat in het plan precies is uitgeschreven welke partij welke actie uitvoert, is een integrale aanpak verzekerd.

Goede huisvesting betekent goede prestaties

De VSNU is blij met het akkoord. "Goede studentenhuisvesting stelt onze studenten in staat om goede prestaties te leveren aan de universiteiten. Huisvesting is een nood-zakelijke voorwaarde om te kunnen studeren. Hoger onderwijs is de motor van de kenniseconomie, studentenhuisvesting is de accu van die motor." Aldus Sijbolt Noorda, voorzitter VSNU.

Groot effect door samenwerking
Omdat de partijen die nu een akkoord sluiten maatregelen nemen die op elkaar aansluiten, is het verwachte effect groot. Ook wordt een aantal maatregelen genomen dat de regeldruk vermindert. Sommige van die regels zijn vrij voor de hand liggend. Zo hebben verreweg de meeste studenten geen auto. De parkeernorm bij studenten-woningen kan daarom ook een stuk lager liggen dan bij andere gebouwen. Er zijn veel van dit soort `slimme oplossingen' die de bouw van studentenwoningen eenvoudiger maken.

EINDE PERSBERICHT

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: mevrouw Meike Verhagen 06 43 26 97 55

Vereniging van universiteiten Lange Houtstraat 2 | Postbus 13739 | 2501 ES DEN HAAG | T: 070-3021400