Gemeente Leidschendam-Voorburg



* Nieuws 2011

Samenwerking voor nieuwbouw Weidestraat

25 november 2011 - De concrete uitwerking van de nieuwbouwplannen aan de Weidestraat e.o. in Leidschendam maakt een grote stap voorwaarts: wethouder Heleen Mijdam van de gemeente Leidschendam-Voorburg, Yvonne van der Brugge directeur Projectontwikkeling van woningcorporatie Vidomes en Charles van der Togt, algemeen directeur van projectontwikkelaar Schouten de Jong hebben op 24 november hun handtekening gezet onder de samenwerkingovereenkomst. Hiermee bekrachtigen zij de samenwerking tussen de partijen voor de realisatie van de plannen.

De klankbordgroep van de Weidestraat e.o. Met nieuwbouw het gebied weer klaar voor de toekomst
Het project bevat de realisatie van 88 sociale huurwoningen, 36 vrije sector koopwoningen en parkeervoorzieningen. Zestien van de sociale huurwoningen zullen gerealiseerd worden als Fokuswoning. Dit zijn woningen waar lichamelijk gehandicapte personen zelfstandig kunnen wonen. Wethouder Mijdam: "Dit unieke en 100e fokusproject in Nederland voorziet echt in een behoefte. En de nieuwbouw en herinrichting van de openbare ruimte is een vernieuwing van Leidschendam-Zuid. Bewoners hebben hierover goed meegedacht. Ik ben dan ook blij dat het project is vlotgetrokken en dat de samenwerkingspartijen nog voor de zomer van 2012 kunnen starten met de bouw".

Inspraak en informatieavond
De gemeenteraad heeft het ontwerpbestemmingsplan voor het gebied vastgesteld en deze ligt van 1 december 2011 tot en met 12 januari 2012 ter inzage bij de gemeente. Om de buurt te informeren over het nieuwbouwplan en de herinrichting van de openbare ruimte, wordt op 8 december van 18.00 tot 20.00 uur een inloopavond georganiseerd in kerkelijk centrum De Binnenhof in Leidschendam. Omwonenden en andere geĂŻnteresseerden zijn van harte welkom.

Dit project komt voort uit de wijkontwikkelingsprogramma voor Leidschendam-Zuid. Dit programma is erop gericht van Leidschendam-Zuid een samenhangende wijk te maken waarin het prettig wonen en werken is, het verkeer wordt gereguleerd en water en groen op elkaar zijn afgestemd. Voor meer informatie www.lv.nl/leidschendamzuid.