Een les aan de wereld: hoe de IJslandse bevolking haar deuren opende voor de wereld

Persbericht van PR Newswire

LONDON, November 25, 2011 /PRNewswire/ --

Vergeet traditioneel toerisme. In plaats daarvan hebben de burgers van IJsland, met een gebaar dat grote nationale eensgezindheid toont, hun handen ineengeslagen om hun deuren te openen en de meest typerende ervaringen van het land te delen met bezoekers van over de hele wereld. Dit jaar is het toerisme met 18,9 procent toegenomen en in de loop van de afgelopen weken heeft de campagne "Inspired by Iceland" muren geslecht door de plaatselijke bevolking aan te sporen samen met toeristen te wandelen, eten en zelfs breien.

(Foto: http://www.newscom.com/cgi-bin/prnh/20111125/494900 )

De president, Olafur Grimsson, heeft de campagne afgetrapt door toeristen in zijn presidentiële woning uit te nodigen voor een eenvoudige doch voedzame maaltijd van pannenkoeken met slagroom en rabarberjam, samen met hem, zijn vrouw en hun hond Sámur. Hij heeft ook zijn landgenoten aangespoord om het nieuws over de unieke ervaringen in het winterseizoen te verspreiden door hun huis open te stellen voor bezoekers en zo hun ervaringen te delen.

Inga Hlín Pálsdóttir, Directeur van Promote Iceland, voegt toe:

"In een typisch IJslandse stijl hebben de IJslanders hun handen ineengeslagen voor een persoonlijke uitnodiging en hebben honderden toeristen zich aangemeld om IJsland te bezoeken voor deze unieke ervaringen die aan elk bezoek aan IJsland toegevoegde waarde bieden."

De top 5 populaire uitnodigingen op het moment zijn:

1. Een bezoek aan 's werelds oudste eco-dorp

2. IJslandse sprookjes voor het slapen gaan in Icelandair Hotel Reykjavik Natura

3. Zoektocht naar de IJslandse Kerstman

4. Bezoek aan een microbrouwerij

5. Adventfeest

Dit alles wordt opgetekend door Rupert Murray*, terwijl hij zelf deelnam aan deze ervaringen; Murray is een bekroonde documentairemaker die een reportage maakt over de hele ervaring. "IJslanders met verschillende achtergronden openen hun deuren voor de wereld en laten bezoekers een stukje van het IJslandse leven proeven," legt hij uit. Terwijl hij rondreist, ervaringen verzamelt en mensen ontmoet in alle uithoeken van het land.

Van aanschuiven bij een familie traditionele IJslandse boeren voor een schapenhoofddiner tot wandelen over uitgestrekte lavavelden en over vulkanen met een Australiër die geen angst kent en een warm bad delen met een groep toeristen en de lokale bevolking, "Wat in IJsland gebeurt, doet je stilstaan bij hoe sterk en doelgericht mensen kunnen zijn als zij hun krachten bundelen," zegt hij over zijn unieke ervaringen in de IJslandse natuur.

Bezoek voor uitnodigingen tot deze en een heel scala van andere ervaringen de site op Inspiredbyiceland.com
en kijk ook op Facebook en Twitter voor meer informatie.

*Rupert Murray is een documentairemaker bekroond voor de documentaire "The End of the Line", die in de prijzen viel op het Sundance filmfestival in 2009.

Voetnoten:

Ga om door uitnodigingen te bladeren naar:
http://www.inspiredbyiceland.com

Ga om video's van afgelopen evenementen te bekijken naar onze vimeo-pagina: http://vimeo.com/icelandinspired

Houd het nieuws bij over Inspired by Iceland, volg ons op Facebook en Twitter - http://www.facebook.com/inspiredbyiceland / http://twitter.com/icelandinspired

Neem voor meer informatie en beelden contact op met:

Katie Hancock, Laura Hind of Laura Wood bij The Brooklyn Brothers PR op +44-207-734-3007

katiehancock@thebrooklynbrotherspr.com

laurahind@thebrooklynbrotherspr.com

laurawood@thebrooklynbrotherspr.com

http://www.inspiredbyiceland.com

Inspired By Iceland

CONTACT: .