Gemeente Soest

Kruising Van Weedestraat weer open

25 november 2011

Vrijdag 25 november heeft projectwethouder Yvonne Kemmerling samen met de burgemeester en collega-wethouders Rosan Coppes en Jannelies van Berkel én met Sinterklaas de kruising Van Weedestraat - Stadhouderslaan officieel geopend. Wethouders, burgemeester en Zwarte Piet bedienden kranen en shovels en haalden daarmee de hekken van de kruising. Vervolgens stelde wethouder Van Berkel (Verkeer) de verkeerslichten in werking en ging de kruising echt open.

Opening kruising Van Weedestraat door wethouder Kemmerling, burgemeester, Sint en Piet

Foto: Johan van Beek

Eénrichtingverkeer

Al snel wist het verkeer z'n weg weer te vinden. Wat wel even wennen is, is het feit dat auto's bij de rotonde in de Burg. Grothestraat niet meer de Van Weedestraat in kunnen rijden. De weg is daar afgezet met hekken. Op het moment dat de kruising open ging, trad gelijk het éénrichtingverkeer in werking; ook al is de straat daar zelf nog niet op ingericht.

Sommige auto's proberen bij de rotonde toch de Van Weedestraat in te rijden via de weghelft van tegemoetkomend verkeer. Maar verkeersregelaars leggen de eerste uren uit dat dit niet de bedoeling is en dat mensen - als ze omrijden over de Beek en Daalselaan - vanaf de Stadhouderslaan wél de Van Weedestraat in kunnen.

Samen met de werknemers van de aannemersbedrijven, winkeliers, leden van de klankbordgroep, raadsleden, projectmedewerkers van de gemeente en andere belangstellenden is 25 november gevierd dat het resultaat er mag wezen én dat het de aannemer is gelukt om het werk 5 dagen eerder af te ronden dan aanvankelijk gepland.

Nu deze kruising klaar is, is de ergste overlast voor het verkeer en de omliggende woonwijken achter de rug. In februari begint de herinrichting van de Van Weedestraat zelf (tussen de kruising en de rontonde Burg. Grothestraat).

Meer informatie (PDF-bestand, 1.84 Mb) over het éénrichtingverkeer en de tijdelijke situatie in de straat totdat deze opnieuw wordt ingericht.

PDF bestanden kunt u openen met de gratis Adobe Reader.