Gemeente Den Haag

Inschrijven voor Prinses Christina Concours

Jongeren tussen 12 en 19 jaar die zingen of een instrument bespelen kunnen zich tot 1 december inschrijven voor het Prinses Christina Concours.

1e Prijswinnaar 2011 Irene Enzlin, cello (categorie 2) Bron christinaconcours.nl

Bij het Prinses Christina Concours is meedoen belangrijker dan winnen. Het maakt niet uit welk instrument een deelnemer speelt en hoever hij of zij is. Meedoen kan ook met een ensemble. Voor zangers geldt een maximumleeftijd van 21 jaar.

Tips en adviezen

Jaarlijks doen er zo'n 500 jongeren mee aan het Prinses Christina Concours. Deelnemers mogen 10 minuten optreden. Na afloop geven juryleden in een gesprek tips en adviezen om weer verder te gaan. De deelnemers kunnen natuurlijk ook naar anderen luisteren en maken kans om nog hetzelfde weekend een masterclass te volgen bij een beroemd musicus.

De regionale selecties van het Prinses Christina Concours vinden vanaf januari 2012 plaats op 6 verschillende plaatsen in het land, altijd in het weekend. Aan het einde van selecties kiest de jury welke 8 deelnemers mogen terugkomen voor de regionale finale op zondagavond.

Finales in Den Haag

Regiofinalisten kunnen mooie prijzen winnen en eventueel worden uitgenodigd voor de Dag van de Genomineerden (de landelijke halve finale) in Den Haag. Hier spelen ook prijswinnaars uit andere regio's. Op de Dag van de Genomineerden wordt bepaald wie er doorgaan naar de Nationale Finale van het Prinses Christina Concours in april 2012.

Meer informatie en inschrijven: www.christinaconcours.nl