Gemeente Oirschot

Afsluiting Wintelresedijk voor gemotoriseerd verkeer

De onderhoudstoestand van een gedeelte van de Wintelresedijk is zo slecht dat de verkeersveiligheid in gevaar is. Omdat dit gedeelte van de weg in de nabije toekomst sowieso opgeheven wordt voor de ontwikkeling van het Compagnies Oefenterrein (COT) van Defensie, is besloten om het vanaf vrijdag 25 november af te sluiten.

Afsluiting
De gemeente heeft de Wintelresedijk zo lang mogelijk open gehouden voor gemotoriseerd verkeer. De onderhoudstoestand van de weg is nu echter zo slecht dat de verkeersveiligheid in gevaar is. Daarom is besloten dit deel van Wintelresedijk nu al af te sluiten voor het gemotoriseerd verkeer. Voorlopig, tot dat het oefenterrein van Defensie verder wordt ontwikkeld, blijft de weg nog wel toegankelijk voor fietsers, voetgangers en ruiters. De afsluiting gaat in op vrijdag 25 november om 20.00 uur. De bestaande percelen blijven toegankelijk

Maatregelen
Als gevolg van de afsluiting moet het verkeer dat tot nu toe van de Wintelresedijk gebruik maakte nu een andere route gaan rijden. De gemeente Oirschot heeft, samen met Defensie en de gemeente Eersel, de afgelopen jaren een aantal maatregelen getroffen om dit in goede banen te leiden en overlast te voorkomen. Zo is er een verbindingsweg aangelegd tussen de Oirschotsedijk en het Rouwven (Eersel) en is het Rouwven verbreed. Verder is het fietspad langs de Oostelbeersedijk, Dennendijk en Hoogeindsedijk (Eersel en Oirschot) verbreed en is er een fietspad aangelegd over de Oostelbeerseheide (Oirschot). Daarnaast is de Hoogeindsweg (Oirschot) heringericht.

Â