Ingezonden persbericht







---- --
Persbericht

23 november 2011

Marco Borsato's magazine #1MB ligt vanaf 25 november in de winkels

De klus is geklaard voor hoofdredacteur Marco Borsato: zijn magazine #1MB is af. Vanaf 25 november is het blad overal verkrijgbaar, net als Borsato' nieuwe dubbelalbum #1.

"#1MB moest een uniek bewaardocument worden", schrijft Marco in zijn editorial. "Een magazine met verhalen en foto's die je nooit eerder hebt gezien. Ook wilde ik mijn publiek kennis laten maken met de mensen die mij inspireren. Wat #1 muzikaal voor me is, is #1MB voor me in woord en beeld. Via de muziek krijg je een mooi beeld van Marco de artiest, het blad geeft een beeld van mij als mens. Als je het leest, zul je hopelijk concluderen dat die twee werelden niet ver uit elkaar liggen."

Het blad bevat onder meer een uitgebreid dubbelinterview met Marco en Katja Römer-Schuurman. De twee kennen elkaar uit de tijd dat Marco deelnam aan de Soundmixshow. Katja deed in diezelfde show met haar dansschool mee aan de wedstrijd voor showballetten. Sindsdien zijn Katja en Marco vrienden.

Marco: "In de Soundmixshow danste Katja achter mij. Toen al had ze het enthousiasme dat we haar van kennen, zo van waaah, hier ben ik!"

Katja: "Ik danste toen bij Dance Center Elisabeth uit Zeist. En we wonnen, twee keer zelfs. Eerst met een uitvoering van de musical Cats en daarna met het nummer Vogue, van Madonna. Omdat we wonnen, mochten we achter de winnaar dansen. En dat was Marco. Je had toen nog van die lange jassen aan, Marco."

Marco: "Ik kan me de Katja van toen nog echt goed herinneren. Want als Katja er is, dan is ze er ook."

Geïnspireerd op Marco's nummer 1-hit Dochters portretteert #1M vier bekende vaders en hun dochters: Toine van Peperstraten en dochter Katrien; Robert ten Brink en dochters Suus en Charlotte; Herman en Babette van Veen en Burny en Tamara Bos.

Suus: "We zitten het liefst aan de kleine keukentafel, dicht bij elkaar." Robert: "Met kerst plaatsen we zelfs bij de grote tafel een bijzettafel, want dat krijg je met al die schoonzoons. Alles gaat hier door de familieraad. We zijn hecht, niet klef. In één ding waren we strenge ouders: géén scooter. Maar aan de andere kant: liever om 5.00 uur samen naar huis fietsen, dan om 1.00 uur 's nachts alleen." Suus: "Goede regel, pap!"
Charlotte: "Als er één belt om te komen eten, haakt zo de ander aan. We hebben zelfs een eigen zussen-Whatsapp."

Verder bevat #1MB's interviews met Marco's duetpartners en vrienden, onder wie Sven Kramer, Trijntje Oosterhuis, Guus Meewis, John Ewbank, Lucie Silvas, Sita, Ali B., Krystl en Do.

Trijntje Oosterhuis: "Wat ik erg grappig vond, was dat mijn kinderen dachten dat Wereld zonder jou echt was, dat het liedje over Marco en mij ging. Lichtelijk in paniek kwamen ze om uitleg vragen, haha."

#1MB toont verder een uniek overzicht van de carrière en het persoonlijk leven van Marco Borsato, onder meer aan de hand van foto's uit het privé-archief van de zanger, die zelf een fervent fotograaf is. Ook de andere passies van Borsato - koken, duiken en War Child - komen uitgebreid in het blad aan de orde.

Last but not least heeft 'popprofessor' Leo Blokhuis het ongekende succes van Marco Borsato en zijn muziek onder de loep genomen.

"Geen artiest in Nederland zo onontkoombaar als Marco Borsato. En dus geen enkele artiest in ons land waar zoveel meningen over bestaan. Natuurlijk vangt de hoge boom veel wind, maar Borsato is ook de man die bij duizenden precies de juiste snaar raakt. Hij voorziet liefdesgeluk en -verdriet voor talloze Nederlanders van een passende soundtrack."

Marco Borsato's nieuwe album, #1, bevat alle zestien nummer 1-hits van de zanger. Op een tweede cd staan een door de fans samengestelde selectie van hun favoriete tracks.

Over FC Klap
De uitgeverij van mediabedrijf FC Klap brengt boeken en tijdschriften uit, veelal op het gebied van muziek en media. Voorbeelden van FC Klap-uitgaven zijn The voice of Holland-magazine, omroepvakblad Broadcast Magazine, Z@PP Magazine en de Z@ppelin Doeboekjes. In december verschijnt het Top 2000 Magazine.