Politie Gelderland-Midden

Arnhem Veluwezoom

---

Woningoverval Arnhem-Zuid opgelost

Publicatiedatum: 25-11-2011 8:38:41

ARNHEM - Met de aanhouding van vier verdachten denkt het regionale overvallenteam van de politie Gelderland-Midden de overval op een gezin in een huis aan de John Grosmanlaan in Arnhem-Zuid eind juni van dit jaar, te hebben opgelost. Het gaat om vier mannen, een 24 jarige inwoner van Haarlem, 27-jarige Hagenaar, een 30 jarige man uit Hilversum en een 44-jarige Rotterdammer. Met uitzondering van de Hagenaar worden ze tevens verdacht van meerdere overvallen elders in het land.

Het Arnhemse gezin (vader, moeder en twee jonge kinderen) werd donderdagochtend 23 juni omstreeks zeven uur in huis overrompeld en uit hun slaap gehaald door drie mannen. Onder dreiging van een vuurwapen werd het gezin vastgebonden, waarna diverse goederen werden buitgemaakt, waaronder de auto van het gezin. Deze auto, een zwarte Mercedes, werd korte tijd later teruggevonden op de Grijpskerkstraat in de Arnhemse wijk Vredenburg.

Beroering
De overval bracht flinke beroering teweeg in de Arnhemse gemeenschap, ook doordat het om een gezin met jonge kinderen ging. Het overvallenteam zette dan ook hoog in om de zaak op te kunnen lossen. Daarbij werd intensief samengewerkt met andere politiekorpsen in het land. Gedurende het onderzoek kwamen de vier mannen als verdachten in beeld. Ze zijn de afgelopen weken aangehouden. Drie van hen (met uitzondering van de man uit Den Haag) worden onder meer verdacht van overvallen in Hilversum, Purmerend en Rotterdam. De vier zitten nog vast. Het onderzoek was mede succesvol dankzij de tips en informatie die het team van getuigen kreeg.
(2011073564-pk)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053