DeLaMar Theater gaat zelf toneel produceren

Persbericht van DeLaMar

Het DeLaMar Theater in Amsterdam begint na het eerste succesvolle jaar een eigen theaterproductiehuis. De nieuwe stichting DeLaMar Theaterproducties gaat zich voornamelijk richten op het (co)produceren van toneel, zoals komedies en ander toegankelijk repertoire. De producties zullen vooralsnog exclusief in het DeLaMar Theater te zien zijn, tijdens een speelperiode van een aantal weken achtereen.

Directeur Edwin van Balken: 'Na een jaar ervaring willen we het DeLaMar nog meer een eigen gezicht geven. Met eigen voorstellingen van DeLaMar Theaterproducties krijgt ons theater een duidelijker profiel, waardoor we de band met het publiek verder verstevigen.'

Naast het mooie aanbod van de verschillende producenten, zijn er toch te weinig voorstellingen waarmee het DeLaMar Theater zich kan onderscheiden. Daarnaast is de wens om dergelijke producties in lange series te presenteren, voor de meeste producenten niet haalbaar. Van Balken: 'Door zelf, of in samenwerking met anderen te produceren, kunnen we de programmering meer laten aansluiten bij het imago van het DeLaMar Theater. Bovendien hebben we zo meer grip op de keuze en kwaliteit van de producties die bij ons te zien zijn.'

De directeur van het DeLaMar Theater Edwin van Balken gaat tevens leiding geven aan het productiehuis. Er zijn al verscheidene ideeën bedacht of aangedragen voor nieuwe producties. Concrete plannen en titels worden op korte termijn bekend gemaakt.

Succesvol eerste jaar DeLaMar Theater
Op 28 november 2011 viert het DeLaMar Theater haar eenjarig bestaan. Edwin van Balken kijkt met trots terug op het eerste jaar, dat conform verwachting is verlopen. Sinds de opening hebben ruim 350.000 bezoekers de 625 voorstellingen in de diverse genres zoals toneel, cabaret en musical bezocht. De gemiddelde zaalbezettingsgraad is 70%. Het DeLaMar Theater blijkt ook een gewilde locatie voor de zakelijke markt. Er vinden bijna dagelijks theaterarrangementen, diners, congressen, seminars, productpresentaties, gala's, workshops, brainstorm- of heisessies plaats in de verschillende zalen en foyers.

DeLaMar Theater is een initiatief van de VandenEnde Foundation, het cultuurfonds van Joop en Janine van den Ende.

Links:
http://www.delamar.nl



Razende Robot Reporter