Ingezonden persbericht


Eerste Europese Women's Conference evenaart Amerikaans succes

Op woensdag 23 november vond de eerste editie van The Women's Conference Europe plaats in de Passenger Terminal Amsterdam. Het van origine Amerikaanse event biedt een platform aan alle professionele vrouwennetwerken om te komen tot reflectie, verbinding en inspiratie, onder het motto 'Samen Sterker'. Initiatiefneemster Carmen Breeveld ging de uitdaging aan om de honderden aanwezige ondernemende vrouwen en vrouwelijke ondernemers, te inspireren met visionairs, iconen en prominenten van voornamelijk eigen bodem. Zo betraden Laurentien van Oranje, Hanna Verboom (acteur en oprichter Get It Done), Agnes Jongerius (Voorzitter Vakcentrale FNV), Alexander Rinnooy Kan (voorzitter SER) en Nicolette Mak (oprichter Valid People), Henk Keilman (ondernemer en investeerder, RIG Investments) en Feike Sijbesma (CEO Royal DSM) het podium. Zij spraken uit eigen ervaring over hun stappen in het ondernemersleven. Internationale allure werd behaald door keynote speaker Fatima Bhutto, Pakistaanse schrijfster en dichter met een bijzonder levensverhaal. Eurocommissaris Neelie Kroes, beschermvrouwe van het initiatief, opende de conferentie. "Met deze eerste Women's Conference Europe is de toon gezet voor de toekomst. Wij zijn nu al in gesprek met het Europese platform voor zakenvrouwen om de editie 2012 aanzienlijk uit te breiden", aldus Carmen Breeveld.

Samengevoegd 7.jpg

Volgorde vlnr.: Jacobine Geel, Carmen Breeveld, Laurentien van Oranje, Hanna Verboom, Fatima Bhutto, The Women's Conference Europe

Inspirerende verhalen geven vrouwen kracht

Gedurende deze eerste editie van The Women's Conferene Europe, gepresenteerd door Jacobine Geel, stond de kracht van de vrouw in het bedrijfsleven, politiek en overheid centraal. Dit werd op verschillende manieren tot uiting gebracht door de meer dan tien prominente sprekers die voor velen een voorbeeldrol vervullen. Zo sprak Laurentien van Oranje over haar alter-ego Mr. Finney die vanuit kinderperspectief de 'waarom' -vraag durft te stellen om zo anders denken te stimuleren binnen bedrijven. Hanna Verboom benadrukte de belangen van een groot sociaal netwerk als het gaat om de effectiviteit van goede doelen. De heren Alexander Rinnooy Kan, Feike Sijbesma en Henk Keilman spraken vol lof over de toevoeging van vrouwen in ondernemingen. De diversiteit van de sprekers gaf alle aanwezigen de kans zichzelf te herkennen in de verschillende verhalen, expertises en ervaringen. Dit leidde tot het grotere doel van het congres; reflectie, verbinding en inspiratie.

Winnaars Federatie Zakenvrouwen (FZ) Awards 2011

Gedurende het feestelijke avondprogramma vond de bekendmaking van de vijf prestigieuze FZ awards plaats, gepresenteerd door Tineke Verburg. De winnaressen in de onderstaande categorieën zijn (in foto volgorde van links naar rechts):

Vrouwelijke Topmanager van het Jaar

Ellen Faber - Directievoorzitter Achmea divisie Directe Distributie

KriDaTie Jong Talenttroffee

Myrthe Scheenjes - Relationship Manager ABN AMBRO Bank

Internationale Onderneemster van het Jaar

Kristel Groenenboom - Container Services C. Groenenboom BV

MKB Onderneemster van het Jaar

Angelique Paulissen - Montesquieu Finance BV

ZZP Onderneemster van het Jaar

Linda Spaanbroek - InfoMarketeers

The Women's Conference Europe

Sponsoren: Jaguar Benelux, Ernst & Young, DSM, Sodexo Prestige, Rysto Moodbags, Passenger Terminal Amsterdam, Persian Caviar, Thoolen tulpen, Van Else, Team Care, KriDaTie, Wever, Ster-Allure, Bharatsingh, Suzanne Hanekamp Fotografie

www.womensconference.nl --

Noot voor redacties