Gemeente Dinkelland


Van: Birgit Boode
Datum: 25 november 2011
Betreft: Tijdelijk extra openingstijden loket Burgerzaken

Tijdelijk extra openingstijden loket Burgerzaken
In verband met groot aantal aanvragen Nederlandse Identiteitskaart tot en met 13 jaar

Extra service om wachttijden te verminderen en aanvragen soepel te verwerken

Per 1 januari 2012 wordt de Nederlandse identiteitskaart (NIK) voor kinderen tot en met 13 jaar fors duurder. Hierdoor is er een zeer groot aantal aanvragen voor een NIK voor de jeugd. Dit levert lange wachttijden op bij het loket Burgerzaken in het gemeentehuis op donderdagmiddag en -avond.

Om deze wachttijden te verkorten en het grote aantal aanvragen soepel te kunnen verwerken, gelden er per 28 november extra openingstijden van het loket Burgerzaken. De loketten zijn van 28 november tot en met 1 januari 2012 ook geopend op maandag-, dinsdag- en woensdagmiddag van 13.30 - 17.00 uur. De openingstijden van maandag tot en met vrijdag van 08.30 - 12.30 uur en op donderdag van 08.30 - 20.00 uur blijven ongewijzigd.

Extra service gemeente
Wethouder dienstverlening Alfons Steggink: "Alle inwoners hebben van ons een brief ontvangen over de komende forse prijsstijging van de NIK voor kinderen tot 13 jaar. Wij hebben iedereen geadviseerd om een identiteitskaart voor hun kinderen aan te vragen voor 1 januari 2012 als ze de komende jaren van plan zijn op reis te gaan met de kinderen. Dit is een service waarvan wij als gemeente vinden dat wij deze moeten bieden aan onze inwoners. Met deze oproep kunnen wij voorkomen dat onze inwoners veel extra kosten moeten maken. Dat onze oproep gewaardeerd is en er veel gebruik van wordt gemaakt, zien wij de afgelopen dagen aan de lange wachtrijen bij de loketten. Bij een goede dienstverlening hoort ook het zo goed mogelijk faciliteren van onze klanten. Daarom heb ik samen met onze directeur Dienstverlening besloten om de openingstijden van de loketten Burgerzaken tot aan 1 januari 2012 te verruimen. Hiermee kunnen we de wachttijden sterk verminderen en het verwerken van de aanvragen soepel laten verlopen. Hiermee komen we onze klanten nog verder tegemoet. Zij kunnen meteen al profiteren van deze verruiming van de openingstijden. Ze gaan namelijk al in per aanstaande maandag, 28 november."


---

Mededelingen voor de redactie:

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met wethouder Alfons Steggink op telefoonnummer 0541-854108 of met team communicatie, Birgit Boode, op telefoonnummer 0541-854100 of 06-52624307.


---- --