Ingezonden persbericht



Explore the North opwarmertje in Podium Asteriks

De voorpret voor het Noordse festival Explore the North dat een dag later in Leeuwarden plaatsvindt, begint een dag eerder al met een pre-party bij Podium Asteriks. Awkward i, Light Light (nieuwe band rondom zZz mannen) en Johnny Cage zorgen dan voor een avond waarop spanning en schoonheid voorop staan. De aanvang is 20:00 uur, entree 5 euro. Kaarten zijn in voorverkoop verkrijgbaar bij King Kong Records in Leeuwarden.

Twee jaar geleden verraste Awkward i met het bijzondere debuutalbum I Really Should Whisper, en kreeg lovende reacties uit het binnen- en buitenland. De Groningse singer-songwriter Djurre de Haan is bezig met een zoektocht naar melodische uitdagingen - en daar mogen wij van meegenieten deze avond. Zijn tweede album, Everything On Wheels, werd op 17 oktober bij Excelsior Recordings uitgebracht. Verwacht tijdloze folk- en popliedjes met cello's, violen en mandolines die je meenemen in een zoektocht naar de perfecte melodie.

De orgelrockers van zZz en de freakfolkrock van Saelors hebben verkering en hun kindje heet Light Light. Hun liefdescreatie brengt ons vrolijke popmuziek met indrukwekkende orgelpartijen, heerlijke zang en catchy melodieën die suggereren dat de verkering alleen nog maar meer moois kan brengen.

De van oorsprong Friese band Johnny Cage staat garant voor de retespannende indie deze avond. En dat is niet eens zo apart, want de band werd gevormd rondom voormalig Bonne Aparte drummer Johan Kooi. Een bak vol energie, ongrijpbare melodieën en bezwerende zang is de rode lap die Johnny Cage ons voorhoudt.

Explore The North is een nieuw multidisciplinair cultureel festival op vrijdag 25 en zaterdag 26 november ?in Leeuwarden e.o. dat zich richt op muziek, literatuur en poëzie rondom schrijvers en muzikanten die zijn geworteld in de noordelijke cultuur.

Podium Asteriks is een Leeuwarder podiuminitiatief dat zich richt op aanstormend talent. Het biedt wekelijks plek aan getalenteerde bands en acts uit Friesland en omgeving en vult deze optredens aan met aansprekende acts uit binnen- en buitenland.
---

Wie: Awkward i, Light Light en Johnny Cage
Wat: Podium Asteriks
Waar: Blokhuispoort, Blokhuisplein 40, 8911 LJ, Leeuwarden Wanneer: vrijdag 25 november, 20.00 uur
Entree: 5 euro (voorverkoop bij King Kong Records, Voorstreek 11, Leeuwarden)