AFMP/FNV en Marechausseevereniging wijzen loonbod af!

Persbericht van AFMP

Loonparagraaf voedingsbodem voor groeiend cynisme binnen de krijgsmacht

Het sectorenberaad, de bijeenkomst van de kaderleden uit alle sectoren, heeft de loonparagraaf uit het huidige onderhandelingsresultaat unaniem afgewezen. De toon uit het sectorenberaad was dat men zich geschoffeerd voelt door de minister. Met dit eindbod heeft de minister niet goed geluisterd naar het signaal van de duizenden aanwezige militairen en burgers op de Koekamp tijdens de manifestatie van 26 mei 2011.

Zo oordeelde het sectorenberaad van de AFMP/FNV en de Marechausseevereniging vandaag over het onderhandelingsresultaat dat tot stand is gekomen op 11 oktober 2011 na overleg tussen minister Hillen van Defensie en de vakbonden. Op basis van dit oordeel hebben zij een advies uitgebracht aan de besturen van beide verenigingen. De AFMP/FNV en de Marechausseevereniging laten dit zwaar meewegen wanneer zij op 6 december weer met de minister om tafel zitten om het eindoordeel bekend te maken.

De besturen kunnen uit het oordeel van de achterban niet anders concluderen dat met dit eindbod het cynisme binnen de Defensieorganisatie verder wordt gevoed. "Het bestuur maakt zich meer dan ernstig zorgen over de effecten van dit eindbod van de minister. Het toenemende cynisme tast het noodzakelijke moreel en daarmee de slagkracht van Defensie nog verder aan. Wij houden hier het voltallige kabinet en in het bijzonder de minister verantwoordelijk voor", aldus voorzitters Wim van den Burg en Ton de Zeeuw.

Het niet bieden van een eerlijke financiële beloning aan de medewerkers van Defensie, die al twee jaar op de nul staan, leid tot afbraak van het moreel. Een hoog moreel is in een organisatie als Defensie noodzakelijk om van je medewerkers te verlangen om zich met gevaar voor eigen leven in te zetten voor de veiligheid van de maatschappij. Dit eindbod is daarom gokken met veiligheid.

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.com) en zichtbaar op www.perssupport.nl.


Links: http://www.afmp.nl



Razende Robot Reporter