Dura Vermeer

Venlo - 25 november 2011

Project A74 wint Rijkswaterstaat Award

Het project Realisatie A74 van Dura Vermeer is winnaar van de Rijkswaterstaat Award. Dat is vanmiddag bekend gemaakt.

De A74 wint de titel in de categorie GWW met als thema: Samenwerken, ik doe wat ik beloof. Dura Vermeer ging de concurrentie aan met Heijmans.

Het winnen van de Rijkswaterstaat is een erkenning voor de inspanning en samenwerking bij de A74 van de volgende Dura Vermeer bedrijfsonderdelen: Dura Vermeer Infrastructuur Oost, Dura Vermeer Beton- en Waterbouw en de Business Unit Grote Projecten van Dura Vermeer Divisie Infra. Ook advies- en ingenieursbureau Advin heeft de nodige kennis- en adviesdiensten aan het project geleverd betreffende onder meer het wegontwerp, waterhuishuishouding, ecologisch advies, kabels en leidingen, etc.

Projectmanager Jules Janssen van de A74: `Het thema past de projectorganisatie van de A74 als een oude jas. Dura Vermeer maakte in de Tenderfase en het projectmanagementplan beloftes. Beloftes om de ambitie van Rijkswaterstaat, openstelling van de A74 voor de Floriade in april 2012, waar te maken. Dura Vermeer deelt deze ambitie en maakt deze in de praktijk waar. Dura Vermeer werkt hard aan een vertrouwensrelatie met Rijkswaterstaat, bevoegde gezagen, leveranciers en de omgeving. De open en transparante projectorganisatie stimuleerde de samenwerking en voorkwam verkeerde verwachtingen. Risico gestuurd omgevingsmanagement, inzet taskforce vergunningen, slim ontwerpen, veilig en flexibel bouwen en de omgeving centraal stellen vormen een sterke basis van ons ondernemen op de A74. De projectdeadline is nog niet verstreken, maar alles duidt erop dat Dura Vermeer de planning en daarmee de gedeelde ambitie gaat waarmaken!'

Dura Vermeer wint voor het tweede achtereenvolgende jaar de Rijkswaterstaat Award. Vorig jaar won het asfaltconcept Winterpave de Rijkswaterstaat Innovation Award.

---