JCI Challenge finale 2011 in Amsterdam


Bedrijven gaan de Challenge aan voor Amsterdam. Een maatschappelijke competitie.

Amsterdam, 20111122 -- Ook in in de Eurocrisis tijd, zijn bedrijven gelukkig bezig met het verkennen van hun maatschappelijke doelen en de mogelijkheid tot het leveren van een bijdrage. JCI Amsterdam helpt bedrijven daarbij en organiseert elk jaar de JCI Challenge. Ook dit jaar hebben weer vier bedrijventeams tien weken lang alles gegeven tijdens de JCI Challenge 2011. De vier teams bestaan uit Young Professionals van prominente bedrijven. Zij zijn met elkaar de competitie aangegaan waarbij zij zich gedurende tien weken inzetten voor vier Amsterdamse maatschappelijk projecten. Elk van die maatschappelijke projecten heeft aan het aan hun gekoppelde bedrijventeam een uitdagend vraagstuk voorgelegd.

Op vrijdag 25 en zaterdag 26 november 2011 vindt de finale van de JCI Challenge 2011 plaats tijdens een 24-uurs Challenge. Gedurende die 24 uur tonen de deelnemende bedrijven het resultaat aan Amsterdam het resultaat van hun inzet voor de maatschappelijke projecten tijdens deze JCI Challenge.

Een openlucht circus in Amsterdam West

Het team van Dura Vermeer, een bekende bouwer in de stad, zet zich in voor Circus Elleboog. Circus Elleboog gaat verhuizen, en dat zullen we weten ook! Reden om iedereen de nieuwe locatie te tonen in Nieuw-west. Voor Circus Elleboog zal dit evenement de kick-off zijn van een jaar vol activiteiten. Om de verhuizing zo goed mogelijk te promoten, rukt Dura Vermeer uit met groot materieel en bouwt op 26 november een waar openlucht circus. Op zaterdagmiddag 26 november kunnen alle nieuwe en huidige circuslieden genieten van optredens en activiteiten.

Locatie: Laan van Spartaan, Amsterdam West tussen 12:00u – 16:00u.

Tassen voor zwerfjongeren

De Consultants van BDO zetten zich in voor Stichting Zwerfjongeren Nederland. De Young Professionals van dit team zijn geraakt door het feit dat het probleem zwerfjongeren zo omvangrijk is. Zij gaan zich dan ook vol inzetten voor meer bekendheid over het fenomeen zwerfjongeren in Amsterdam.
Geïnspireerd door de actie ’je hele hebben en houwen in een tas’ van de Stichting Zwerfjongeren Nederland eerder dit jaar gaat dit team op zaterdag 26 november een tassenveiling houden. En dit op een van de bekendste plekken van de stad: de Dam.

Het team heeft ook een aantal exclusieve en gesigneerde tassen weten te bemachtigen. Op vrijdagavond 25 november worden deze tassen online geveild. Kijk op www.tasvoortas.nl om te zien welke tassen dit zijn. De opbrengst van de veiling is voor de Stichting Zwerfjongeren Nederland die het geld gaan gebruiken om zich verder in te zetten voor meer bewustzijn omtrent het fenomeen zwerfjongeren.

Locatie; De Dam, zaterdag 26 november tussen 13:00u – 17:00u.

Mixen in Mokum

Een betere match tussen nieuwe en oude Amsterdammer om zo voor een betere integratie te zorgen van de nieuwe Amsterdammer. Dat is de vraag die aan De Keijzer Nipius & Co is gesteld door Mixen in Mokum. Daarop is het team meteen op pad gegaan door zelf deel te nemen aan de verschillende bijeenkomsten en trainingen van Mixen in Mokum zelf. De afgelopen weken heeft het team zich doen gelden door concrete verbetervoorstellen voor die bijeenkomsten en trainingen te doen en uit te voeren. Als finale evenement zal het team op vrijdagavond 25 november een Amsterdamse avond organiseren waarbij bedrijven die zich willen verbinden aan Mixen in Mokum aanwezig zullen zijn. Bedrijven kunnen zich binden door de inzet van hun personeel als vrijwilliger bij de activiteiten van Mixen in Mokum.

Locatie: Vrijdagavond 25 november, 19:00u in P96 (Prinsengracht 96, Amsterdam).

Amsterdam Museum

Het team van Ernst & Young heeft de afgelopen tien weken hard gewerkt aan de opzet voor een alternatieve business club voor het Amsterdam Museum. Met het wegvallen van subsidies ziet ook het Amsterdam Museum zich genoodzaakt te zoeken naar andere bronnen van inkomsten. Dit team zal geen evenement organiseren, maar heeft alle voorbereidingen gedaan voor het Amsterdam Museum voor het oprichten van de “Kring van Amsterdam'. Begin 2012 zal deze Kring van Amsterdam worden opgericht.

Prijzen

De JCI Challenge 2011 zal worden afgesloten met een feestelijke prijsuitreiking in besloten kring op 26 november. Dan zal bekend worden gemaakt welke bedrijventeams de eerste en tweede prijs hebben gewonnen. De winnaars kunnen aan hun maatschappelijke een aanzienlijk geldbedrag kunnen overhandigen en zichzelf de trotse winnaar van de JCI Challenge 2011 noemen.





JCI Amsterdam