DigiBIM breidt uit naar de regio West


Heerenveen, 20111125 -- DigiBIM, gevestigd in Heerenveen en Hengelo (OV), breidt uit naar regio West door middel van het verlenen van een licentie voor het DigiBIM-concept aan HB Adviesbureau te Alkmaar. Deze uitbreiding zorgt voor een dekking in West-Nederland (Noord Holland, kop van Zuid-Holland, Utrecht en Flevoland) en is een eerste stap in de ambitie om dekking te krijgen in heel Nederland. Voor de regio Zuid wordt nog naar een geschikte partner gezocht.

DigiBIM is een innovatief 3D engineering- en visualisatiebureau die producten ontwikkelt ter ondersteuning van ruimtelijke ontwikkelingen en de realisatie van bouw en infra gerelateerde projecten. Alle of een deel van de informatie van een te realiseren gebouw of een te ontwikkelen gebied wordt hierbij geïntegreerd in een interactief informatiemodel.  Hierin speelt het maken van 3D modellen en het virtueel bouwen een belangrijke rol. Procesversnelling, reductie van faalkosten en het creëren van draagvlak zijn een aantal belangrijke pluspunten. Daarnaast maakt DigiBIM 3D animaties en visualisaties voor overheden en bedrijven, ter ondersteuning van het communicatie- en verkoopproces. DigiBIM is onderdeel  van de L&M Groep (DigiBIM, Triple S advies & bouwmanagement en Crespo software & tools). De L&M Groep is eigendom van Hans Lolkema (Heerenveen) en Sander Martinec (Hengelo).

HB Adviesbureau, advies- en ingenieursbureau op het gebied van milieu, infra en geo-informatie, is een onderdeel van GP Groot. GP Groot bestaat ruim negentig jaar en is actief op het gebied van infra, afval en energie. Het familiebedrijf is uitgegroeid tot een actieve en innovatieve onderneming met meer dan zevenhonderd werknemers, verdeeld over bedrijfslocaties in Noord-Holland en Noord-Nederland.

De samenwerking biedt beide partijen veel voordelen en de mogelijkheid om naar de markt toe een krachtige, innovatieve organisatie neer te zetten in het virtueel denken en realiseren van projecten.





DigiBIM