Nederlandse rockband zet wereldrecord neer op TV


Valkenburg (ZH), 20111125 -- In het SBS6 programma "Wat zou jij doen met die poen" was woensdagavond te zien hoe de Amersfoortse band Roamers Code een wereldrecord heeft neerzet. De band is nu recordhouder van het snelst voortbewegende optreden op land.

De opzet van het programma is dat heel Nederland de kans krijgt om zomaar 10.000 euro uit te geven. Echter, wat je met het geld doet, moet voor anderen ook leuk of interessant zijn om naar te kijken. De bedenker legt zijn of haar originele plan aan een kritisch driekoppig panel voor, bestaande uit Saar Koningsberger, Hans Kraay jr. en Dennis van der Geest.

Toen Roamers Code tijdens de auditie hun idee voorlegden was de jury meteen laaiend enthousiast. Daarom heeft de band 10.000 euro gekregen om het idee uit te voeren. De band gaf aan al spelend 200 km per uur te willen halen. Ex judoka en DJ Dennis van der Geest wilde deze uitdaging graag aangaan.

Om dit te realiseren is een volledige landingsbaan van Vliegveld Valkenburg afgehuurd. Onder begeleiding van een professioneel stuntteam en het gebruik van een speciaal uitgeruste wagen waren de heren van Roamers Code klaar om hun doel te verwezenlijken. En ongevaarlijk was het niet. De bandleden waren op geen enkele wijze gezekerd. Om rondvliegende instrumenten te voorkomen waren deze met tape vastgeplakt. Bij een snelheid van 133 km per uur hield de landingsbaan op en waren de jongens verzekerd van de titel snelste band ter wereld.

Volgens de bandleden was dit 'n geweldige ervaring die ze nooit zullen vergeten. Roamers Code zal in januari 2012 hun eerste single uitbrengen.





Roamers Code