Judo Bond Nederland

Persbericht

Nieuwe datum Rotterdam Grand Prix

De Rotterdam Grand Prix vindt dit jaar plaats van 25 tot en met 27 november. Op initiatief van de Judo Bond Nederland (JBN), en in overleg met de International Judo Federation (IJF), is van datum geruild met de Grand Prix in Abu Dhabi.

Het internationale toernooi, dat onderdeel uitmaakt van het Olympisch kwalificatietraject voor Londen 2012, heeft daarmee een betere positie op de internationale wedstrijdkalender verkregen. Mark Stokmans, marketing & events manager van de JBN: "We zijn blij met deze verschuiving. Er zit nu meer tijd tussen de wereldkampioenschappen in Parijs en het toernooi in Rotterdam, wat de kans op deelname van internationale topjudoka's vergroot. Organisatorisch gezien biedt het meer tijd en ruimte om er een echt judofeest van te maken." Een overwinning in Rotterdam levert 200 kwalificatiepunten op voor de Spelen in Londen.

De JBN wijzigt daarnaast ook het programma van de Lotto Nederlandse kampioenschappen judo. Vanaf 2011 worden de nationale titels voor de heren- en damesjudoka's in één weekend verdeeld. Het tweedaagse evenement zal plaats vinden op 12 en 13 november. De JBN beoogt met de wijziging meer aandacht te genereren voor de Lotto NK judo.


---