Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

George Clinton & Parliament Funkadelic terug naar 013

Grondlegger P-Funk berucht om zijn marathon optredens

Na een waanzinnig funkend optreden in 2008 keert funkicoon George Clinton met zijn begeleidingsband Parliament Funkadelic op vrijdag 25 november terug naar 013. De onvermurwbare paradijsvogel en muzikale kruisbestuiver George Clinton staat vooral te boek als groots showman, die van geen ophouden weet. Zo duurde zijn vorige optreden in 013 bijna 3,5 uur, zonder ook maar een seconde te vervelen. Parliament en Funkadelic zijn de bands waarin hij in de jaren 70 furore maakte. Muzikanten uit beide bands zullen hem vanavond begeleiden. De voorverkoop is reeds gestart.

In New Jersey had George Clinton een kapperszaak waar hij al snel de doo-wopgroep The Parliaments vormde, geïnspireerd door Frankie Lymon & The Teenagers. Na een moeizame start werden The Parliaments in de jaren 70 een succes onder de namen Parliament en Funkadelic. In het begin van de jaren 80 besloot Clinton solo zijn succes te beproeven onder de wisselende namen P-Funk All Stars en George Clinton & The P.Funk All-Stars. Hij kende hiermee grote successen en had hits met nummers als Loopzilla en Atomic Dog.

Inmiddels staat George Clinton al meer dan veertig jaar op de planken. Zijn betekenis voor de popcultuur is van enorme invloed. Niet alleen fungeert zijn werk als basis voor de hiphop, R&B en electro, en laat ook haar sporen na in de jazz en (hard-) rock. Clinton ontdekte vele artiesten en bands zoals de Red Hot Chili Peppers en werkte met Prince, Outkast en Ice Cube en Snoop Dogg. De laatste jaren houdt Clinton zich ook bezig met zijn label 'C Kunspyruhzy', maar na ruim drie jaar afwezigheid keert de extraverte persoonlijkheid terug voor een funkend optreden in 013!

George Clinton & Parliament Funkadelic
Vrijdag 25 november | aanvang 20:30 | zaal open 19:30 Tickets ¤ 33,50 (excl. seervice- en transactiekosten) | Dommelsch Zaal | Voorverkoop is reeds gestart via www.013.nl en de bekende voorverkoopadressen

013, Veemarktstraat 44, Tilburg, www.013.nl

Noot voor de redactie /