Ingezonden persbericht


Persbericht
Festival #1
Omdat theater meer publiek verdient

Amsterdam | 10 nov 11

Van 25 t/m 27 november vindt in het Fijnhout Theater in Amsterdam (West) Festival # 1 plaats. Festival # 1 presenteert uiteenlopende jonge theatertalenten. Hun voorstellingen en concerten zijn zeer geschikt voor een breed publiek. Festival # 1 wil het plezier van theater laten beleven. Daarnaast wordt er onder de titel Broodje Debat op zondag gediscussieerd over de toekomst voor jonge theatermakers en muzikanten.

Afgezien van de op handen zijnde bezuinigingen is er een hoop aan de hand in de podiumkunsten. Er zijn (te) weinig speelplekken voor jonge aankomende theatermakers en er wordt (te) weinig gebruik gemaakt van podia die er wel zijn. Het publiek blijft weg bij relatief onbekende (nieuwe) gezelschappen. Hun voorstellingen worden niet geprogrammeerd omdat het risicovol is voor de theaters. Dat is jammer want dan mist men een hoop.

Om deze vicieuze cirkel te doorbreken, maar ook omdat we denken dat er wel degelijk publiek is voor het nog onbekende repertoire willen we een festival organiseren, Festival # 1. Een laagdrempelig en toegankelijk festival voor buurtbewoners. Een festival waar iedereen zich thuis voelt, publiek en maker. Waar gezamenlijk gegeten wordt, waar nieuwe dingen te zien zijn, waar verrast en - soms - uitgedaagd wordt, maar waar voornamelijk het werk van een aantal gedreven jonge theatermakers, muzikanten en dansers getoond wordt; en waar gesproken wordt over mogelijkheden en niet geklaagd wordt over onmogelijkheden.


Tijd dus voor Festival # 1!

Festival # 1 presenteert voorstellingen van Theatergroep Aluin, Bert Hana, Crush, Gijs van Rhijn, Thomas Dudkiewicz, De Andersons, Izhar Elias en een Broodje Debat op zondag.

Meer informatie en het programma is te vinden op www.meerpubliek.nl.