Ingezonden persbericht


Poppodium Het Bolwerk, Sneek

www.hetbolwerk.nl


---

Vrijdag 25 november 2011
IN EXTREMO
+ Baldrs Draumar cd-presentatie
20:00 uur

---

UNIEKE BAND IN EXTREMO IN HET BOLWERK, SNEEK

Op vrijdag 25 november zal de even unieke als eclectische metalband In Extremo het podium van Poppodium Het Bolwerk te Sneek betreden. In Extremo combineert metal ala Rammstein met doedelzakken en folk-invloeden van bands als The Pogues. Een hele mond vol, maar deze omschrijving komt het dichtst in de buurt van wat deze unieke band brengt. Het voorprogramma wordt verzorgd door Baldrs Draumar, die hun nieuwe plaat officieel presenteren. De zaal gaat om 20.00 uur open en er zijn nog kaarten verkrijgbaar.

Middeleeuwen en metal. Het gaat al lang samen. Ruige mannen-gedrag, een diepe stem opzetten en een antieke taal gebruiken: zowel metal als de Middeleeuwse cultuur brengt de oermens in je boven. Tenzij je de boel wat eclectischer maakt met doedelzakken, fluiten en opgefokte deuntjes; dan maakt de lompe dans plaats voor springerige vrolijkheid. Dat is de succes formule van In Extremo. Hierbij dossen deze gasten zich helemaal te maf uit tijdens de liveshows, dus visueel valt er ook genoeg te beleven.

In 1999 was In Extremo voor het eerst te gast in Nederland op Dynamo en de tent ging compleet uit zijn dak. Ook op andere grote festivals als Rock am Ring en Roskilde werd door de band al opgetreden. De laatste cd van de In Extremo heet -Sünder ohne Sügel- en bereikte de Top-10 van de albumcharts in Duitsland. De namen van de bandleden willen we je niet onthouden. Wat te denken van Das Letzte Einhorn op zang, Dr. Pymonte, Flex der Biegsame en Yellow Pfeiffer op doedelzak en harp. En verder Der Lange op gitaar, Die Morgenstern op drums en Die Lutter op bass.

Voor het voorprogramma, Baldrs Draumar, ligt de thuishaven dichterbij, namelijk in Dokkum. Deze jonge Viking metalband bestaat ondertussen vier jaar en heeft in die tijd al vele podia betreden, waarbij ze zich heeft bewezen als metalband met een melodisch randje. Kostuums, Vikingteksten en een gezonde dosis humor in een perfecte combinatie op het podium, dat is waar Baldrs Draumar voor staat. Vanavond presenteren ze officieel hun nieuwe plaat.




Ingezonden persbericht